Eventmanager Fleur Tresfon-Funke van NautaDutilh: Normaal organiseren we zo'n 80 events per jaarHet is inmiddels alweer vier weken geleden sinds de online uitreiking van de Nationale Meeting Award. Eén van de juryleden die bij deze verkiezing was betrokken, is Fleur Tresfon-Funke. Zij is eventmanager bij internationaal advocatenkantoor NautaDutilh.

Normaal gesproken organiseert Fleur samen met haar collega Maud zo'n tachtig events per jaar. Dit zijn bijvoorbeeld kennis evenementen voor cliënten zoals seminars, kleinschalige diners, maar ook interne evenementen waar honderden collega's van de kantoren in de Benelux, New York en Londenaan deelnemen. Fleur was dit jaar voor de tweede keer jurylid voor de Nationale Meeting Award. Samen met Jette Neeteson (eventsmanager bij Ministerie van Justitie en Veiligheid) en Annelies de Hartog (conventionmanager Koninklijk Nederlands Gezelfschap voor Fysiotherapie) beoordeelde zij de tien finalisten in de categorie Small. Het jureren is haar wederom uitstekend bevallen: "Het is een unieke manier om locaties te bekijken en kennis uit te wisselen buiten je dagelijkse netwerk. Jette, Joyce en ik werken namelijk alledrie voor hele verschillende organisaties in verschillende vakgebieden. We hebben veel van elkaar geleerd."

Jurygesprekken
Dit jaar had de jurering met het beoordelen van de websites, het bezoeken van tien in plaats van drie locaties en het schrijven van de rapportages wat meer werk voor de dames in petto. "De rapportages brachten veel werk met zich mee, maar de jurybezoeken zijn voorbij gevlogen. Het was erg bijzonder en waardevol om de tien finalisten te bezoeken. Wanneer je met de finalisten in gesprek gaat, kom je er pas echt achter hoe zij invulling geven aan gastvrijheid en service. Ondanks de verschillen in ligging, capaciteit, bedrijfsstructuur en de manier waarop ze  het jurybezoek aanpakten, stonden de tien locaties terecht in de finale. Ze tonen alle tien volop ondernemerschap, passie, trots, energie en creativiteit."

Uitreiking
Dit jaar werden de awards tijdens vijf online events uitgereikt. Als juryvoorzitter lichtte Fleur tijdens de uitreiking voor de categorie Small de keuze van de jury toe. "We werden verrast door de persoonlijke touch, het maatwerk, de sfeer en het oprechte welkomstgevoel. Klein Wittenoord, Inspatielocatie Fort38 en het Boordhuys (repsectievelijk nummer 1,2 en 3) heb ik, mede namens Annelies en Jette, na de uitreiking nog even gebeld om hen persoonlijk te feliciteren. Net als veel locaties – groot en klein -  zitten zij door de coronacrisis in een lastig parket, maar steken wel hun handen uit de mouwen. Er wordt gekeken naar een nieuwe, verantwoorde inrichting volgens het 1,5-meterrichtlijn. Ik hoop van harte dat alle finalisten zich staande weten te houden tijdens deze ongekende tijden."

Online events
Fleur houdt de ontwikkelingen met betrekking tot de coronamaatregelen in de gaten en heeft haar ervaring met online events inmiddels uitgebreid. "Een live kennisevent dat voor eind maart stond gepland hebben we omgezet naar een webinar. Dat was nieuw voor ons. Tijdens het organiseren hebben we dan ook met zorg een webinarpartner uitgekozen en de nodige securitychecks gedaan. Naast het informeren van de deelnemers hebben we de mensen die eerder geen reactie gaven of hadden afgezegd opnieuw aangeschreven. Dat leverde uiteindelijk zelfs meer aanmeldingen op. Daarnaast hebben we een eerste podcast opgenomen. Het zijn mooie aanvullingen op onze live events die wij in de (nabije) toekomst weer velig hopen te kunnen organiseren.“

Toekomst
Fleur ziet haarzelf en haar collega voorlopig geen live events organiseren. "Als je vanuit de regering en je eigen organisatie wordt gestimuleerd om thuis te werken, plan je voorlopig geen fysieke bijeenkomst in. Of we na 1 september weer live events gaan organiseren, hangt af van wat er op dat moment kan en mag van de overheid en de invulling die ons kantoor daar aan zal geven. De eerste stap voor ons kantoor is nu invulling geven aan de 1,5 meter economie en maatschappij zodat onze collega's weer veilig en verantwoord op kantoor kunnen werken."

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: NationaleMeetingAward Jury Corona-crisis Online events
Algemene voorwaarden | privacy statement