Groter dan ooit: ISE 2024



 

ISE 2024 vindt van 30 januari t/m 2 februari plaats in de Fira Barcelona Gran Via. Deze speciale jubileumeditie (de beurs bestaat twintig jaar) wordt de grootste tot nu toe, aangezien ISE twee decennia van uitmuntende professionele AV- en systeemintegratie viert.

Foto's: Benjamin Arthur e.a. Tekst: AV&Entertainment


Sinds de start in 2004 is Integrated Systems Europe (ISE) - 's werelds belangrijkste beurs voor professionele audiovisuele (pro AV) en systeemintegratie - in omvang, kracht en invloed gegroeid tot een branchebepalend evenement. Elk jaar brengt ISE professionals, innovators en opinieleiders uit meerdere industriële sectoren van over de hele wereld samen.

Twintig Jaar innovatie vieren

Erkend als 's werelds toonaangevende tentoonstelling op het gebied van AV en systeemintegratie, is de reis van ISE vanaf het bescheiden begin in Genève tot het definitieve evenement dat het nu is, een opmerkelijk succesverhaal geweest. De afgelopen twintig jaar heeft ISE gediend als katalysator voor baanbrekende technologische vooruitgang. De beurs heeft betekenisvolle verbindingen en dialoog bevorderd en de systeemintegratie-industrie naar nieuwe hoogten gestuwd.

"Deze speciale twintigste jubileumeditie van ISE wordt ons grootste evenement ooit, met een uitgebreide beursvloer die al 17% groter is dan vorig jaar, twee nieuwe hallen, meer dan tachtig nieuwe exposanten die momenteel zijn bevestigd en verschillende speciale functies en attracties, inclusief een Anniversary Treasure Hunt. We plannen ook een aantal speciale activiteiten in heel Barcelona, waaronder het uitbreiden van onze samenwerking met het Barcelona Llum verlichtingsfestival", aldus Mike Blackman, Managing Director bij Integrated Systems Events.

TechnologyZones en nieuwe hallen

Er zijn zeven uitgebreide technologiezones: ISE 2024 biedt een breed spectrum van de meest innovatieve bedrijven die aan alle interesses voldoen. Van audio, contentproductie en -distributie, digitale signage en dooH tot verlichting en enscenering, multitechnologie, woningen en slimme gebouwen, unified communications en onderwijstechnologie, je vindt alles onder één dak. ISE is opnieuw gegroeid en zal nu ook de hallen 1 en 4 van de Fira Barcelona Gran Vía vullen. Hal 1 wordt de nieuwe thuisbasis voor Lighting & Staging, terwijl Hal 4 een nieuwe locatie biedt voor Content Production & Distribution, terwijl ook de Multi-Technology en Lighting & Staging Zones kunnen worden uitgebreid.

Congress Square en de Discovery Zone

De aanzienlijk uitgebreide Discovery Zone op Congress Square is een plek die je zeker moet bezoeken. Meer dan zeventig bedrijven die sinds 2022 nieuw zijn bij ISE zullen hun baanbrekende innovaties demonstreren, zodat je nieuwe en onver-wachte oplossingen tegenkomt die je projecten radicaal kunnen veranderen.

Het Catalonia-paviljoen op Congress Square biedt onderdak aan lokale bedrijven die actief zijn in de AV-industrie en benadrukt de groeimogelijkheden van bedrijven. Het is ook de locatie van de ISE Open Innovation Challenge, die voor het derde jaar op rij wordt georganiseerd door ACCIA (het Catalonia Trade & Investment Agency) en Enterprise Europe Network. The Challenge is een hybride matchmaking-service die technologieaanbieders verbindt met Catalaanse bedrijven die oplossingen willen kopen. Op het Congresplein bevindt zich ook de gemeenteraad van Barcelona, waar zowel lokale start-ups als het Catalaanse audiovisuele cluster gevestigd zullen zijn.

Plug and Play

Nieuw voor ISE 2024 is Plug and Play, het toonaangevende innovatieplatform dat startups, bedrijven, durfkapitalisten, universiteiten en overheidsinstellingen met elkaar verbindt. De ochtendsessies op de Plug and Play Stage starten met keynotes en panelsessies over innovatie-onder-werpen, terwijl de middagen in het teken staan van startups. Vooruitstrevende bedrijven, die vooroplopen op het gebied van innovatie, krijgen de kans om hun oplossingen op het podium te presenteren en pitches te houden voor investeerders. Gelegen op Congress Square is de Plug & Play Stage een kans om de toekomst in actie te zien.


ISE Content Programma

Met negen gespecialiseerde conferenties die plaatsvinden tijdens de beurs kunnen bezoekers leren van de meest innovatieve geesten in de industrie, terwijl ze genieten van een groot aantal meeslepende demonstraties, inspire-rende paneldiscussies en workshops. Er zullen ook de hele dag gratis sessies plaatsvinden op de beursvloer, die gelijktijdig met de conferenties plaatsvinden. De innovatieve aanpak van ISE breidt zich dit jaar uit naar de inzet van een realtime, AI-aangedreven vertaal- en transcriptiedienst die door KUDO wordt aangeboden voor de conferenties, waardoor wordt gegarandeerd dat de inhoud beschikbaar is voor een zo breed mogelijk publiek. Bezoek de website van ISE Conferences voor meer informatie over het uitgebreide programma van dit jaar.


Te boeken conferenties tijdens ISE

- Smart Building Conference (di. 30 jan.)

- Control Rooms Summit (di. 30 jan.)

- Smart Home Technology Conference (di. 30 jan. vrij. 2 feb.)

- Content Production & Distribution Summit (woe. 31 jan.)

- Digital Signage Summit (woe. 31 jan.)

- Smart Workplace Summit (woe. 31 jan. do. 1 feb.)

- Education Technology Summit (do. 1 feb.)

- Live Events Summit (do. 1 feb.)

- Sustainability Workshop (vrij. 2 feb.)


Opening keynote speaker

De meervoudig Academy Award-winnende filmmaker Sharmeen Obaid-Chinoy is onthuld als de Opening Keynote voor ISE 2024. Het meest bekend om haar Academy Award-winnende korte documentaires: Saving Face en A Girl in The River: The Price of Forgiveness. Obaid -Chinoy is de eerste filmmaker uit Pakistan die een Oscar wint en de eerste vrouwelijke filmregisseur die op 37-jarige leeftijd twee Oscars heeft gewonnen. In haar keynote zal Obaid-Chinoy praten over het belang van verhalen vertellen en hoe technologie levens verandert.

LLUM Festival

Buiten de beursvloer kun je van de gelegenheid gebruikmaken om de prachtige stad Barcelona op een compleet andere manier te verkennen tijdens Llum BCN, het festival van de lichtkunst, gesponsord door ISE. Ga in het donker op pad in de stedelijke wijk Poblenou, waar deze is getransformeerd met lichtprojecties, installaties en lichtsculpturen van hedendaagse kunstenaars.

 

ISE Tech Tours

AV in actie door heel Barcelona. Maak je klaar om de meest innovatieve bedrijven in Barcelona te ontmoeten tijdens de ISE 2024 Tech Tours! In samenwerking met het Catalaanse Audiovisuele Cluster bieden deze tours een unieke kans om de allernieuwste technologieën vanaf de ISE-showvloer in actie te zien. Het programma voor 2024 is uitgebreid om dit jaar nog meer spannende ervaringen te bieden. Hoewel de officiële tourslots beperkt zijn, zijn veel locaties tijdens je verblijf in Barcelona open voor het publiek. Mis de kans niet om technologie op zijn best te zien, rechtstreeks vanuit het hart van de innovatiescene van Barcelona. Registreren kan op www.iseurope.org/tech-tours.

Conferentieprogramma

Het opbouwen van kennis en bijscholing is nog nooit zo belangrijk geweest voor AV-professionals. Het informatieve conferentieprogramma van ISE is ontworpen om deelnemers te inspireren en uit te rusten met de informatie en hulpmiddelen die nodig zijn om een organisatie te leiden. Het is ook een geweldige kans om te netwerken met de mensen en bedrijven die de wereldwijde AV-industrie opnieuw definiëren. Omdat er tijdens de beurs negen gespecialiseerde conferenties plaatsvinden, kunnen bezoekers genieten van een scala aan meeslepende demonstraties, inzichtelijke sprekers en inspirerende paneldiscussies. Er zullen ook de hele dag gratis sessies plaatsvinden op ISE, die gelijktijdig met de conferenties plaatsvinden.

Gratis naar ISE

Lezers van dit magazine kunnen zichzelf GRATIS registreren voor een bezoek aan ISE 2024. Daarvoor moet bij de registratie deze code worden ingevuld: ISE2024aventer

Registreren kan op www.iseurope.org. Daar vind je ook alle updates en andere interessante zaken over de beurs.


Vogel's Professional op ISE

Vogel's (stand Q300, Hal 3) introduceert tijdens ISE 2024 dvLED Connect-it, een innovatief en universeel montagesysteem dat ontwikkeld is voor de bevestiging van dvLED panelen. Dit superdunne montagesysteem beschikt over precisie-instelling en staat garant voor een snelle, eenvoudige en naadloze installatie van vLED walls aan de wand of plafond. Het is compatibel met de Vogel's Connect-it vloerstandaards en trolleys. De gepatenteerde montageoplossing is geschikt voor vrijwel alle merken dvLED panelen.

Vogel's RISE serie elektrische display liften

Een andere highlight is de RISE serie elektrische display liften. Hiermee worden interactieve displays tot 98 inch en maximaal 140 kg met een snelheid van 50 of 80 mm per seconde naar de juiste hoogte bewogen. Verkrijgbaar als vloer-wandoplossing, trolley of vloerstandaard en T?V-, UL-, GS- en CE-gecertificeerd. Tijdens ISE 2024 presenteert Vogel's een nieuwe versie met open trolleyframe, een oplossing met Adaptive Control (gepatenteerd) en diverse handige RISE accessoires.

MOMO® monitorarmen

Vogel's MOMO® omvat een modulaire serie monitorbeugels die overal passen. De monitorarmen zijn geschikt voor montage op bureaus, balies en control desks, maar ook aan de muur. Ze bestaan uit een aantal basiscomponenten en accessoires. De monitorarmen bieden de gebruiker maximale flexibiliteit en een optimaal ergonomisch comfort.


Adam Hall op ISE

Adam Hall toont op ISE onder andere een range nieuwe producten van LD Systems. De TICA Series bijvoorbeeld, helemaal gericht op de installatiemarkt. De serie omvat alles van mediastreaming en mixing voorversterkers tot een reeks versterkers emt verschillende channel- en poweroutputs. Er zijn ook op Dante gebaseerde audio-interfaces, transformers, hoofdtelefoon amplifiers en control interfaces. Zo kan een compleet systeem gebouwd worden met producten uit de TICA Series. Alle producten zijn extreem compact, zodat ze eenvoudig kunnen worden weggewerkt.

Ook QUESTRA v1.2, krachtige ontwerp- en managementsoftware voor netwerk installatie-oplossingen van LD Systems. QUESTRA biedt toegang tot de volledige DSP-mogelijkheden van alle audio-in-stallatieapparaten van LD Systems, waardoor je audionetwerken van elke omvang kunt configureren en elke apparaat kunt beheren en besturen vanuit één enkele applicatie. De software bevat ook een krachtige editor waarmee je aangepaste gebruikersinterfaces kunt creëren voor bediening op afstand, die kunnen worden bediend vanaf Windows-computers of elk draagbaar Android- of iOS-apparaat.

Beheerders kunnen gebruikers aanmaken, specifieke rollen toewijzen en de toegang tot bepaalde functies beperken, zodat kritische netwerkinstellingen niet kunnen worden gewijzigd. Dankzij de externe toegang tot het audionetwerk kunnen monitoring en ondersteu-ning bovendien overal en altijd worden geboden.

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: ISE 2024 Barcelona Vakbeurs Audiovisueel
Algemene voorwaarden | privacy statement