IBTM World stevent af op succesvolle post-corona editieMet minder dan een week te gaan tot IBTM World (29 november tot 1 december) hebben de organisatoren gemeld dat het aantal bezoekersregistraties en vooraf geplande afspraken hoger is dan in 2019. Daarmee lijkt de vakbeurs in Barcelona een solide terugkeer te maken, net als de meeting- en eventbranche.

Het aantal vooraf geplande afspraken op de vlaggenschipshow van Barcelona, met cultuurcreatie als thema, ligt al vóór op de cijfers van 2019, wat neerkomt op het hoogste aantal afspraken per deelnemer dan ooit tevoren. Dit aantal zal verder toenemen aangezien agenda's nu open zijn, waardoor exposanten uitnodigingen naar kopers kunnen sturen. Er is bevestigd dat er tijdens het driedaagse evenement in totaal 60.000 vooraf geplande vergaderingen zullen plaatsvinden.

De bezoekersregistratie loopt vooruit op 2019 en er wordt verwacht dat er meer dan 10.000 aanwezigen op de show zullen zijn.

Het driedaagse evenement zal opnieuw een echt wereldwijd evenement worden, met in totaal 2.200 exposanten uit meer dan 100 landen. Daarnaast zijn dit jaar 91% van het aantal bestemmingen aanwezig die ook present waren in 2019, wat IBTM World een wereldwijde evenementervaring maakt.

Er zijn meer hotels vertegenwoordigd dan in 2019, waaronder Accor dat na een lange afwezigheid terugkeert. IBTM World verwelkomt Brazilië, naast zijntwintig standpartners en Maleisië keert terug na deelname in 2021. Tokyo Convention & Visitor Bureau zal aanwezig zijn met tien partners, waaronder het Japan National Tourism Office en Kyoto Convention & Visitors Bureau, en zal Japan vertegenwoordigen dat onlangs heropend is meetings en events. Nieuw-Zeeland zal dit jaar aanzienlijk meer aanwezig zijn en Bahrein heeft zijn deelname vergroot om het nieuwe congrescentrum, Bahrain International Exhibition & Convention Centre, te promoten. Aan de technische kant zal Stova hun nieuwe merk lanceren samen met een aantal nieuwe belangrijke tech-exposanten.

In totaal zullen 2.200 prestigieuze inkopers van bedrijven, verenigingen en bureaus aanwezig zijn, waaronder de European Union of Medicine in Assurance and Social Security (EUMASS), Pfizer, COSMOPOLIS, International Stereoscopic Union, SAUDI Telecom Company, UNICEO (United Network of International Corporate Events Organisers), The British Pain Society, Maritz Global Events, Centres for Disease Control and Prevention, citigroup inc. en CWT Meetings & Events.

David Thompson, Event Director, IBTM World: “De grote cijfers die we voor de show van dit jaar zien, tonen aan dat de industrie klaar is om weer op internationaal niveau zaken te doen. Dit jaar hebben we een versterkte show met spannende nieuwe formats, exclusieve kopersprogramma's en -ervaringen en interactieve kennisprogrammasessies. We kijken ernaar uit om de hele wereld samen te brengen voor drie dagen vol ontmoetingen, inspiratie en connecties.”
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Vakbeurs IBTM World 2022 IBTM Barcelona
Algemene voorwaarden | privacy statement