Business is back bij IBTM World in BarcelonaIBTM World 2023 heeft genoten van zijn meest succesvolle show tot nu toe. Met meer dan 132.000 gemaakte verbindingen en een aanzienlijk hogere acceptatie van de geavanceerde leadscantechnologie van de show, heeft de editie van 2023 de reputatie van de show als het toonaangevende slimme evenement in de vergader- en evenementenindustrie versterkt. De beurs opende zijn deuren voor 2.250 exposanten uit meer dan 150 landen, evenals bijna 4.000 kopers. 

Door gebruik te maken van de kracht van nieuwe technologie om de ervaring van bezoekers te verbeteren, heeft IBTM World’s slimste evenement tot nu toe zijn vermogen om gerichte, inzichtelijke en winstgevende verbindingen te leveren vergroot. Dit omvatte onder meer de introductie van een nieuwe begeleidingstool, WalkMe, op zijn marktleidende matchmakingplatform, het voor het eerst openstellen van het platform voor bezoekerskopers en de lancering van het innovatieve Exhibitor Dashboard waarmee exposanten de tastbare impact van hun connecties in realtime konden evalueren. .

Yugashnee Naicker, Group Manager (Sales) bij Peermont: “IBTM is voor ons altijd een zeer succesvolle show geweest – we ontmoeten hier serieuze kopers en kunnen echt het rendement op onze investering zien. De kopers die wij hebben ontmoet weten wat ze willen, ze weten waar ze naar op zoek zijn en ze komen met specifieke verzoeken. In de eerste twee dagen van het evenement heb ik al twee contracten uitgegeven en heb ik nog vier uitstekende leads. Het was vooral goed om veel zakelijke kopers te zien, omdat het laat zien dat de sector weer echt in volle gang is. Het was een geweldige show en geweldig om te zien dat alle markten van over de hele wereld aanwezig zijn.”

Ongeëvenaarde kansen
De toonaangevende mondiale vakbeurs was een viering van de rol die professionals uit evenementen spelen bij het vormgeven van de cultuur en het stimuleren van de toekomst van het bedrijfsleven. Het erkennen van deze changemakers en hun fantasierijke, dynamische en vooruitstrevende ideeën was de essentie van de #CultureCreators-campagne van dit jaar.

Met inspirerende en impactvolle sprekers op het podium heeft de editie van 2023 laten zien hoe het omarmen van diversiteit en inclusie (D&I), het cultiveren van de gemeenschap en het verdedigen van de kracht van innovatie de evenementenindustrie naar een mooie en welvarende toekomst kunnen sturen en betere bedrijfsresultaten kunnen opleveren voor allen.

Yassine Belamine, een Hosted Buyer en oprichter van Quantum Corporate: “Dit jaar markeert mijn vijfde jaar bij IBTM World en het evenement was opmerkelijk. Het is een jaarlijkse traditie geworden om in contact te komen met professionals uit de industrie, van wie velen in de loop der jaren als familie zijn geworden. Elk jaar komen we hier samen om waardevolle kennis en ideeën uit te wisselen over de bredere evenementenbranche. De connecties en leveranciers die we op dit evenement hebben ontmoet, hebben consequent tot aanzienlijke zakelijke kansen geleid. Ik twijfel er niet aan dat het evenement van dit jaar soortgelijke vruchtbare samenwerkingen zal opleveren.”

Toonaangevende inhoud
Dit jaar werd het educatieprogramma van de show nieuw leven ingeblazen met nieuwe theaters en functies om beter tegemoet te komen aan de verschillende behoeften van de bezoekers. De Impact Stage maakte, in samenwerking met The Business of Events, zijn debuut als een eersteklas showcase van het opwindende werk dat bestemmingen, hotels en technologieleveranciers doen op gebieden als duurzaamheid, D&I, ervaring en design. De aanwezigen maakten optimaal gebruik van Workplace Revolution, een gastvrije ruimte in kampvuurstijl waar de afgevaardigden in een ontspannen sfeer gesprekken met inspirerende figuren voortzetten. ‘Refuel’, een hub voor welzijn, in samenwerking met EventWell, bood de deelnemers ook een zen-achtige ruimte om te ontspannen en hun fysieke en mentale batterijen op te laden.

Clyde Cassar, MICE Manager bij Grand Hotel Excelsior: “IBTM World was absoluut fantastisch dit jaar. Ik heb er al veel bezocht, maar dit was veruit de beste. Ik heb ongeveer 40 vergaderingen gehad en ze waren zeer productief. Ik heb een heleboel geweldige mensen ontmoet en ik denk dat we de komende tijd een aantal fantastische verzoeken zullen krijgen. Ik heb mensen uit veel verschillende hoeken van de wereld ontmoet en het was een absoluut genoegen om hier onder één dak te zijn. Het is echt een netwerkomgeving.”

De lancering van meerdere rapporten onthulde een fascinerend inzicht in de toekomst van de sector, evenals de nieuwste markttrends. Dit omvatte onder meer het IBTM World 2023 Culture Report, waarin de toenemende druk wordt onderzocht die evenementenprofessionals voelen in de huidige thuiswerkcultuur, en de impact hiervan op de evenementenindustrie.

Het jaarlijkse IBTM World Industry Trends Report, geschreven en gepresenteerd door Alistair Turner, Managing Director van Eight PR & Marketing, ging diep in op de veranderende demografie van het evenementenlandschap, de groeiende impact van AI en gepersonaliseerde technologie op de sector, en de Het belang van diversiteit en inclusie bij het bevorderen van creativiteit en het aantrekken van talent, naast nog veel meer.

The Business of Events, een wereldwijde denktank en beleidsplatform voor de zakelijke evenementenindustrie, lanceerde ook zijn jaarlijkse Global Destination Report. De hoogtepunten waren onder meer het economische belang van zakelijke evenementen, een collectieve behoefte aan meer belangenbehartiging en inzicht van de overheid in de waarde van de sector, en de noodzaak om de erfenis van zakelijke evenementen te koesteren. Dit geldt ook voor het identificeren van gemeenschappelijke bedreigingen voor de sector, zoals klimaat en duurzaamheid, economische factoren, politieke onrust en geografische toegankelijkheid.

Kijkend naar de toekomst
Tijdens de show kondigde IBTM de langverwachte lancering aan van IBTM World Asia-Pacific. De eerste editie, die in het voorjaar van 2025 in Hong Kong zal plaatsvinden, zal een aantal van de bekendste leveranciers en evenementenplanners uit de regio samenbrengen voor twee opwindende dagen vol vooraf afgesproken, één-op-één zakelijke bijeenkomsten.

Claudia Hall, IBTM World Event Director: “Mijn eerste IBTM World als Event Director ervaren tijdens zo’n succesvolle editie was ongelooflijk spannend. Het evenement speelt een cruciale rol bij het samenbrengen van de zakelijke en professionele evenementengemeenschap om te netwerken, zaken te doen, successen van het afgelopen jaar te delen en plannen te maken voor de toekomst. De geweldige afgevaardigden, exposanten en kopers waarmee ik de afgelopen drie dagen heb mogen samenwerken, waren inspirerend in hun ideeën, energie en positiviteit voor de evenementenbranche. Onze baanbrekende sprekers hebben ons uitgedaagd, gestimuleerd en geïnspireerd met een passie en betrokkenheid die aanstekelijk is.

“Ik wil mijn hartelijke dank betuigen aan het Barcelona Convention Bureau en Fira, Barcelona, ??die de afgelopen 19 jaar uitstekende locatiepartners zijn geweest en zonder wie IBTM World niet zou zijn wat het nu is. Ik kan niet wachten om het volgend jaar allemaal opnieuw te doen.”
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IBTM World Vakbeurs Barcelona
Algemene voorwaarden | privacy statement