DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station zet als eerste hotel in Nederland in op visuele vacatures door SpielworkOp de huidige arbeidsmarkt is het gezien de schaarste aan personeel nog belangrijker geworden om onderscheidende vacatures te hebben. DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station werkt daarom sinds kort samen met Spielwork.

Meer sollicitaties, meer aannames en minder verloop
Volgens Floris Meurer, key accountmanager van Spielwork zorgen hun vacatures ervoor dat sollicitanten met realistische verwachtingen het gesprek ingaan en betere vragen stellen. “Daardoor heb je als recruiter een kwalitatief beter gesprek met je kandidaten. En kun je uiteindelijk de beste kandidaat aannemen. Uit onderzoek van Spielwork blijkt ook dat het verloop lager is voor kandidaten die via deze visuele vacatures binnenkomen. Een campagne met zulke vacatures leidt gemiddeld tot 141% meer sollicitaties en 88% meer aannames van kandidaten.”

Manus Aa, oprichter van Spielwork: “Wij zijn erg blij met DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station als hotel klant. Door onze visuele en aansprekende vacatures zien werkzoekenden snel wat het werken bij DoubleTree inhoudt. Zo krijgen ze een realistisch beeld van de organisatiecultuur. Juist in deze krappe arbeidsmarkt kunnen Spielwork-vacatures het verschil maken bij het aantrekken van de best passende werknemers.”

Verwachtingen kandidaten managen
Floris Meurer: “In vrijwel de hele markt zien we dat job ads op een traditionele manier zijn geschreven, namelijk in holle of nietszeggende termen: ‘Ben jij die hands-on teamplayer zonder 9-tot-5-mentaliteit en wil je graag komen werken binnen onze ‘dynamische’ organisatie?’ enzovoort. Spielwork-vacatures zorgen ervoor dat een werkzoekende begrijpt wat een baan inhoudt en goed inzicht van de organisatiecultuur krijgt. Door middel van ons agenda-element kun je zien hoe de dag en week van iemand in een bepaalde functie er daadwerkelijk uitziet. Het merendeel van de vragen die een werkzoekende heeft na het lezen van een vacature is hierdoor al beantwoord. We weten zo jongere werkzoekenden op moderne wijze aan te spreken. Dit helpt bedrijven niet alleen om betere kandidaten te spreken en aan te nemen, maar ook om hun employer branding goed neer te zetten.”

Anders profileren in krappe arbeidsmarkt
General Manager van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station, Floris Licht: “We waren met ons team op zoek naar een partij die voor ons hotel een aantal verfrissende, aansprekende maar vooral ook realistische vacatures kon opstellen. Geen lappen tekst of een gestileerde bedrijfsvideo, maar een echt kijkje achter de schermen, met een focus op video, veel input van het team en korte maar toch zeer complete informatie. Dit is met hulp van Spielwork ontzettend goed gelukt”. Het hotel wil zich in deze uitdagende markt als beduidend anders profileren. Daarom heeft het recent bijvoorbeeld ook als eerste hotel in Nederland de lease-optie voor een VanMoof-fiets aan het voltallige personeel aangeboden.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station Spielwork Floris Licht vacature solliciteren personeelsbestand Amsterdam
Algemene voorwaarden | privacy statement