We Are Live verzorgt de wereldwijde livestream van 80 jaar D-day in NormandiëWe Are Live, een Amsterdamse producent van digitale en hybride events, kreeg dit jaar de eervolle opdracht om de wereldwijde livestream van de herdenking van 80 jaar D-day in Normandië te verzorgen. Dit evenement markeert de 80ste verjaardag van de bevrijding die plaatsvond op 6 juni 1944 – een historisch moment dat einde inluidde van de Duitse bezetting in WO-II. 

De herdenking, die slechts eens in de vijf jaar plaatsvindt, werd dit jaar bijgewoond door ongeveer 12.500 mensen en is door honderdduizenden kijkers wereldwijd gevolgd. Eén van de meest ontroerende aspecten van dit evenement was de aanwezigheid van een grote groep veteranen, ongeveer 200 in totaal, die nu tussen de 95 en 104 jaar oud zijn. Het is waarschijnlijk de laatste keer dat zo’n grote groep veteranen aanwezig kon zijn, wat deze herdenking extra bijzonder maakt. 

De ceremonie vindt plaats op het Normandy American Cemetery and Memorial, de Amerikaanse militaire begraafplaats in Normandië. De opdracht voor de livestream komt van de American Battle Monuments Commission (ABMC). Dit jaar waren zowel president Biden als president Macron aanwezig bij de herdenking. 

Thomas Mulder, partner bij WAL en Executive Producer van deze productie: “Het feit dat je als bedrijf niet alleen goedkeuring krijgt van de federale overheid, maar ook de verantwoordelijkheid mag dragen voor de hele show voelt als een enorme ‘vote of confidence”.

“De locatie is afgelegen en beslaat een groot terrein, wat zorgt voor een aantal technische uitdagingen,” aldus Mulder. “Daarnaast zijn er heel veel partijen waarmee we moeten schakelen, variërend van het Witte Huis, Secret Service en het Amerikaanse Ministerie van Defensie, tot internationale mediapartijen en AV-partijen voor licht en geluid. Dit maakt het event groot en complex, en daarmee interessant voor ons.”

Het team van We Are Live de verzorgde de World feeds voor grote broadcasters zoals ABC, CBS, CNN, FOX, NBC, Reuters, AP en TF1, waardoor het evenement wereldwijd toegankelijk was voor miljoenen mensen die de historische herdenking willen volgen. Naast de world feeds was We Are Live-team verantwoordelijk voor de showcalling en de schermregie voor dit bijzondere event. 

Foto: Nathan Reinds
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: We Are Live Amsterdam Livestreaming D-day herdenking
Algemene voorwaarden | privacy statement