Winter incentive in Alpes Vaudoises, Zwitserland



Foto: Villars ©Visualps.jpg 

Alpes Vaudoises, Zwitserland 

Villars-Gryon Les Diablerets Bex 

In het hart van de Franstalige Vaud Alpen liggen de skioorden Villars-Gryon en Les Diablerets met meer dan 170 km aan skipistes. De dorpen liggen allemaal tussen de 1100 en 1300 meter hoogte. Op de gletsjer van Diablerets; Glacier 3000 ligt eeuwige sneeuw, zodat in de zomer dit ook een interessante bestemming is. Les Diablerets heeft veel authentieke gebouwen en een charmante uitstraling. Villars en Gryon zijn rustiger en wat meer uitgestrekt, het prijsniveau is hier wat lager. Het plaatsje Bex is bekend vanwege de zoutmijnen. De mijn kun je bezichtigen, het museum toont de zoutwinning van 1684 tot nu. 

Naast de traditionele wintersport activiteiten zoals skiën en snowboarden behoren een tocht met een hondenslee, sneeuwschoenwandelen, langlaufen, wijnproeven, nacht in een iglo, nacht in een berghut, dag-nachtsleeën, afdaling met fakkels tot de mogelijkheden. Bij Villars is een fatbike trail; met een speciale mountainbike kun je hier door de sneeuw fietsen. Een bijzondere ervaring. In Villars en Gryon kun je ook kennismaken met biatlon; langlaufen en schieten. Dit alles met prachtig uitzicht op de Dents-du-Midi, de Mont Blanc en over het Meer van Genève. 

Foto: Villars Palace ©Villars Alpine Resort 

Overnachten kun je het beste een van de drie hotels van Villars Alpine Resort te weten: Villars Palace*****, Victoria Hotel & Residence**** en Villars Lodge. De hotels zijn op loopafstand van elkaar gelegen. Label Swisstainable met zonnepanelen en zero waste policy. 

Foto: Fondue Guillaume Megevand ©Association?Touristique?Porte?des?Alpes 

Restaurant voor groepen in de bergen (makkelijk bereikbaar) 

Gryon: Chez Gipsy met streekgerechten. Bereikbaar via kabelbaan vanaf La Barboleuse (in de zomer ook via de weg). 

Villars: Bretaye 1808 ideaal gelegen aan het eindpunt van de tandradtrein Bex-Villars-Bretaye en biedt een panoramisch uitzicht op de Mont Blanc. Groepen in de avond 50 tot 400 personen. 

Villars: The Cazy Moose het restaurant van het Maison de Montagne de Bretaye, ligt op 1700 m hoogte in het hart van het skigebied Villars-Gryon-Les Diablerets. Uitsluitend bereikbaar per tandradtrein Villars-Bretaye, halte "Bouquetins" en twee minuten lopen. Maison de Montagne de Bretaye heeft 14 kamers (100 bedden, toilet en douches op de gang). 

Villars: Restaurant du Golf Club Villars. Het restaurant van de Villars Golf Club is ideaal gelegen aan het begin van de 18-holes golfbaan in Villars-sur-Ollon. In de winter bevindt zich in het hart van het skigebied. Bereikbaar met de tandradtrein Villars-Bretaye tot de halte "Golf". 

Les Diablerets: Restaurant Les Mazots  In de winter ligt het beginpunt van de beroemde rodel- en sneeuwschoenroute vlak bij het restaurant. Met de 10-persoons kabelbaan Diablerets Express in het skigebied Meilleret. Prachtig uitzicht op de Vaud Alpen. 

Foto: Chalet Royal Alp & Spa ©Chalet Royal Alp & Spa 

Uiteraard zijn er in de plaatsen Villars en Les Diablerets ook verschillende restaurants, bijvoorbeeld The Grizzly het traditionele restaurant van Chalet Royal Hôtel & Spa*****. Het hotel is lid van de keten Leading Hotels of the World met een prachtige ligging, 63 kamers en suites, 27 residenties voor maximaal zes personen, sommige uitgerust met een eigen open haard. Spa met binnenzwembad, fitnessruimte, wellness- en beautyvoorzieningen. 

Foto: Villars sneeuwschoenwandelen ©Olivier Fatzer 

Sneeuwschoenwandelen in de Vaud Alpen 
Trek je sneeuwschoenen aan en ontdek de 200 km bewegwijzerde routes in de Vaud Alpen en bewonder ongerepte landschappen bedekt met sneeuw. Het is best mogelijk dat je onderweg gemzen of vossen tegenkomt. Een gids helpt je de verborgen schatten van de bergen te ontdekken, dierensporen te observeren en vertelt lokale verhalen.  

Foto: Les Diablerets hondensleetocht ©Visualps 

Glacier 3000 

De verschillende uitzichtpunten op Glacier 3000 bieden een panoramisch uitzicht op vierentwintig besneeuwde toppen van meer dan 4000 meter hoogte: Eiger, Mönch, Jungfrau, de Matterhorn, Grand Combin en in de verte zelfs de Mont Blanc. Direct achter het kabelbaanstation is de Peak Walk by Tissot, de eerste hangbrug ter wereld die twee pieken met elkaar verbindt. Durf jij het aan over te steken. Maak een tocht met een hondenslee, wandel de Glacier Walk (stoeltjeslift Ice Express naar de gletsjer naar Restaurant Refuge l'Espace aan de rand van de gletsjer bij Quille du Diable). 

Foto: Bex Mines de Sel (c) Association Touristique Porte des Alpes  

Bex-zoutmijnen ‘Sel des Alpes’ 
200 tot 60 miljoen jaar geleden was het huidige Rhônedal een ondiepe zee. Uit het zeezout ontstonden de zoutmijnen van Bex, een enorm labyrint van galerijen, schachten, trappen en hallen dat zich uitstrekt over meer dan 50 km. Met het mijnwerkerstrein daal je af naar de ondergrondse wereld en het 400 meter diep in de berg gelegen restaurant. Verder gaat het te voet op verkenningstocht.  

Meer informatie over SCIB: 
Switzerland Convention & Incentive Bureau (SCIB) is de overkoepelde organisatie die Zwitserland promoot als bestemming voor meetings, incentives, congressen en evenementen. SCIB geeft onafhankelijk advies over de bestemmingen en helpt bij het opvragen van offertes. Deze diensten zijn kosteloos en vrijblijvend. 

Switzerland Convention & Incentive Bureau 

Lisette van Dolderen 

T 020 620 9229 

E scib_nl@switzerland.com 

W www.MySwitzerland.com/meetings 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement