Vier trends waar evenementenprofessionals op moeten letten



De komende jaren zullen eventprofessionals over de hele wereld grote veranderingen meemaken die van invloed zullen zijn op onze manier van zakendoen. Naarmate meer mensen weer aan het werk zijn gegaan en weer gaan reizen, zullen we nog meer bereid zijn om evenementen persoonlijk bij te wonen, maar conferenties en evenementen in een vergaderlocatie zullen er in 2023 anders uitzien dan nu. In dit artikel lees je daar meer over! 

Groene initiatieven
Evenementen zijn een groot deel van de wereldeconomie. Ze zijn verantwoordelijk voor miljarden euro’s aan inkomsten, en dat aantal zal alleen maar toenemen naarmate meer mensen hen bezoeken. Maar met al hun afval, vervuiling en koolstofemissies - om nog maar te zwijgen van het waterverbruik - zijn evenementen ook een milieuramp die staat te gebeuren. De evenementenindustrie moet nu actie ondernemen als ze een catastrofe op de weg wil voorkomen, maar niet elk bedrijf heeft het gevoel dat ze voldoende controle hebben over hun eigen ecologische voetafdruk of milieu-impact om hun tijd of geld waard te zijn. 

Lokale ingrediënten
Denk aan de laatste keer dat je naar een restaurant ging en een gerecht bestelde dat niet op het menu stond. Wat was er nodig voor de kok om dat item klaar te maken? Hoeveel mensen waren erbij betrokken om het naar de tafel te brengen? Hoe was hun ervaring met het eten en wat vonden ze ervan om het aan iemand anders te serveren? Om ervoor te zorgen dat elke evenementplanner of eigenaar van een groepsbedrijf veranderingen in zijn evenementen kan aanbrengen, moeten ze een duidelijk begrip hebben van wat er nu werkt en waarom. Bij zaalverhuur is het tegenwoordig bijvoorbeeld belangrijk dat lokale ingrediënten aangeboden worden in de catering. 

Geavanceerde virtuele platforms
Virtuele evenementenplatforms worden nog geavanceerder voor eventprofessionals dan ze nu al zijn. Naarmate de industrie volwassener wordt en meer gegevens verzamelt over virtuele evenementen, zullen de platforms zelf slimmer worden, met betere functies en meer mogelijkheden. Virtuele evenementenplatforms zullen hierdoor meer functies hebben. Ze kunnen bijvoorbeeld deelnemers herkennen, zodat je inhoud op elk afzonderlijk kan worden afgestemd. Dit kan zoiets eenvoudigs betekenen als het veranderen van de achtergrondkleur van je dia's voor elke bezoeker of het sturen van speciale aanbiedingen op basis van hun voorkeuren of gedrag. Daarnaast zullen de platforms ook interactiever worden. Hierdoor kan AI-aangedreven technologie bijvoorbeeld gebruikt worden, denk hierbij aan chatbots en slimme agenten. 

Muziek en entertainment
Experts denken dat muziek en entertainment een geweldige manier kunnen zijn om mensen samen te brengen. Het is bewezen dat het mensen helpt om zich minder gestrest, meer ontspannen en comfortabeler te voelen - wat allemaal handig is als je nieuwe vrienden probeert te maken of een open gesprek hebt met iemand die je niet zo goed kent. Het kan ook helpen om een gevoel van verbondenheid binnen je groep te creëren door als natuurlijke ijsbreker te dienen wanneer mensen niet zeker weten wat ze nog meer samen moeten zeggen of doen. Muziek en entertainment wordt daarom steeds belangrijker tijdens evenementen! 

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement