Europese SETAC congres in 2026 naar MECC MaastrichtVan 16 tot en met 21 mei 2026 verwelkomt MECC Maastricht de 36e editie van het jaarlijkse Europese congres van de Society of Environmental Toxicology and Chemistry (SETAC). Het congres biedt een forum voor samenwerking en kennisuitwisseling voor milieuprofessionals met een breed spectrum aan multidisciplinaire onderwerpen. Het Europese congres heeft eerder plaatsgevonden in steden als Kopenhagen, Dublin en Sevilla en in 2025 vindt het congres in Wenen plaats. Tijdens het congres in Maastricht in mei 2026 worden 2.600 deelnemers verwacht. Vorige week is het contract ondertekend door Bart Bosveld, Global Executive Director SETAC en Frank Mimpen, Commercial Director MECC Maastricht.

Over SETAC
SETAC is een non-profit, wereldwijde professionele organisatie bestaande uit ongeveer 16.000 individuen en instellingen in meer dan 90 landen. Zij houden zich bezig met het bestuderen, analyseren en oplossen van milieuproblemen, het beheer en de regulering van natuurlijke hulpbronnen, onderzoek en ontwikkeling en milieueducatie. De vereniging heeft wereldwijd ruim 20.000 leden. De mondiale bijeenkomsten van SETAC worden jaarlijks in mei gehouden in Europa, in november in Noord-Amerika en om de twee jaar in de regio's Afrika, Azië-Pacific en Latijns-Amerika. SETAC ondersteunt ook periodiek de Young Environmental Scientist Meeting (YES) over de hele wereld. De jaarlijkse Europese congressen worden georganiseerd door SETAC Europe, gevestigd in Brussel, in samenwerking met een vrijwillig programmacomité dat is samengesteld uit de leden van de vereniging.

Barbara Koelman, Meeting Manager SETAC Europe: "Het geeft een goed gevoel om te zien hoe gemotiveerd stad Maastricht, het Maastricht Convention Bureau én MECC Maastricht zijn om ons congres in 2026 te verwelkomen. De persoonlijke benadering, de vele troeven van de stad zoals de compactheid en de gastvrijheid, en het moderne, duurzame congrescentrum maken duidelijk dat zowel de venue als de stad het congres echt omarmen."


Foto VLNR: Bart Bosveld - Global Executive Director SETAC, Ingrid Grimbergen – Marketing Manager Maastricht Convention Bureau, Frank Mimpen – Commercial Director MECC Maastricht, Sandra van den Berk – Business Development Manager MECC Maastricht, Barbara Koelman – Meeting Manager SETAC Europe en Jurgen Moors – Managing Director Maastricht Convention Bureau.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: SETAC Maastricht Convention Bureau MECC Maastricht Congresbestemming
Algemene voorwaarden | privacy statement