Leonardo Hotels neemt twaalf Nederlandse hotels overLeonardo Hotels kondigt vandaag aan een koopovereenkomst te hebben gesloten voor de overname van Zien Group en de daarbij behorende twaalf hotels in Nederland van dochterondernemingen KSL Capital Partners, LLC – een toonaangevende investeerder in reis- en vrijetijdsbedrijven – evenals diens partner, Garden Capital Group, waarvan de aandeelhouders het bedrijf hebben opgericht. Specifieke condities zijn niet bekendgemaakt. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 worden afgerond en is onderhevig aan gebruikelijke voorwaarden.

De verkoop markeert een succesvolle investering voor KSL, samen met Garden Capital Group, en transformeert Leonardo Hotels tot een van de toonaangevende hotelketens in de regio – waarbij het portfolio in de Benelux toeneemt tot 28 hotels. In totaal worden er vijf hotels in Amsterdam overgenomen evenals diverse hotels op toplocaties in grote steden, zoals Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Groningen en Maastricht. Hiermee wordt de significante groeistrategie van Leonardo Hotels Benelux benadrukt.

Het huidige portfolio van hotels binnen de Zien Group is in 75 jaar tijd opgebouwd door de familie Dijkstra. KSL verwierf een meerderheidsbelang in het bedrijf in december 2021, tijdens de hoogtijdagen van de Covid-19 pandemie. Door gerichte renovaties en operationele initiatieven onder leiding van CEO Billy Skelli-Cohen zijn de prestaties van de groep gestaag verbeterd en nu ruim boven het pre-Covid niveau.

Door deze transactie worden er 1.522 hotelkamers toe aan het portfolio van Leonardo Hotels, wat het totale aantal kamers in Nederland en België op 4.161 brengt. De overname omvat de overdracht van bekende hotels in Amsterdam, zoals het iconische Eden Hotel, The Lancaster Hotel en The Manor. De transactie zal naar verwachting worden afgerond in de eerste helft van Q3 2024 en is afhankelijk van de voltooiing van de vereisten voor fusie toestemming en het adviesproces van de ondernemingsraad.

Guy Vardi en Yaniv Amzaleg, M&A Directors van Fattal en MD van Fattal European Partnerships, reageerden: "We zijn verheugd deze belangrijke opdracht van KSL te hebben ontvangen, gezien het ons vermogen om deals van deze aard te ondersteunen uitstekend weerspiegelt – met name in een zeer competitief proces. Deze nieuwe hotels profiteren van de voordelen van een grote hospitality groep, waardoor onze gasten toegang krijgen tot een breed portfolio van aantrekkelijke hotels. Daarnaast kunnen onze investeerders zich verheugen op sterke rendementen naarmate we blijven groeien. Door te focussen op hotels die voldoen aan Leonardo's normen van excellentie, streven wij er gezamenlijk naar een collectie van toonaangevende hotels samen te stellen.”

Alexander Kluit, Managing Director van Leonardo Hotels Benelux, verwelkomde de deal: "De hotels van Zien sluiten naadloos aan op de visie van Leonardo Hotels om gasten te verwelkomen op unieke, vaak centraal gelegen locaties. We herkennen veel overeenkomsten in het gepassioneerde beheer van deze hotels en kijken ernaar uit om ons merk samen met onze nieuwe collega's te versterken."

Ronen Nissenbaum, CEO van Leonardo Hotels in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Benelux, Spanje en Portugal zei: "We zijn verheugd met deze overname in Nederland, waarmee ons totaal aantal hotels in de Benelux uitkomt op 28. Onze groep heeft de afgelopen jaren een opmerkelijke groei doorgemaakt, met momenteel meer dan 300 hotels in 21 landen. Verdere overnames worden in de komende weken aangekondigd."

Martin Edsinger, Partner bij KSL, merkte op: "We zijn enthousiast om de teugels van Zien Group over te dragen aan Fattal Group en Leonardo Hotels als strategische lange termijn eigenaar en erkennen al lang de kracht van de Nederlandse hospitality markt."

Raphael Bihler, Senior Vice President bij KSL, voegde toe: "Het is een eer voor ons om deel uit te maken van de rijke geschiedenis van Zien Group en de daartoe behorende iconische accommodaties. We hebben er vertrouwen in dat Leonardo Hotels een nieuw hoofdstuk van voortdurende groei voor het portfolio mogelijk zal maken als onderdeel van een grotere groep."
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Leonardo Hotels Leonardo Hotel Royal Amsterdam The Lancaster Hotel Eden Hotel Amsterdam Den Haag Maastricht Rotterdam eindhoven Groningen
Algemene voorwaarden | privacy statement