Tentoonstelling Nederlands Circulair Design in de Lynk & Co Milano Club



Dutch Circular Design is verheugd gast te zijn bij de Lynk & Co Milano Club tijdens de roemruchte Salone del Mobile van 16 tot 21 april 2024 waar zij een fascinerende tentoonstelling van Nederlands circulair design 'The New Aesthetics of Waste', zullen houden. Gelegen aan de Corso Venezia, 6 , 20121 Milano MI, Italië, belooft de tentoonstelling de perceptie van afval te herdefiniëren door de lens van baanbrekend design. De tentoonstelling, dagelijks geopend van 10.00 tot 19.00 uur, is niet alleen een showcase, maar ook een krachtig statement over de cruciale bijdrage van de visuele kant van design in de circulaire economie.

De deelnemers
Planq: Dit bekende Nederlandse designbedrijf transformeert versleten outfits in modieuze meubels.
Ties de Vos: Een getalenteerde jonge ontwerper die afgedankte tonnen veranderd in designvazen.
Studio VivÉrdie: laat zien hoe ze van oude vodden prachtige nieuwe vloerkleden maakt.
WasteCraft: Door frisdrankdoppen te hergebruiken, creëert WasteCraft verfrissende designskateboards.
No Waste Kees: Herontdek de schoonheid van afval in stoelen en tafels.

Afval zichtbaar maken
Dutch Circular Design werkt vanuit de overtuiging dat de circulaire economie verder reikt dan de datasheets van producten, en ziet ook de noodzaak van gedragsverandering in de samenleving. Door afval zichtbaar te maken in hun ontwerpen dagen en inspireren ze mensen om bewuster te recyclen. Deze innovatieve aanpak overbrugt niet alleen de kloof in het circulaire proces, maar pioniert ook met een nieuwe esthetiek, die bewijst dat design zowel mooi als milieuverantwoord kan zijn.

De stichting benadrukt dat de reis naar een circulaire economie een collectieve inspanning is, die de toewijding vereist van zowel ontwerpers, producenten, retailers als consumenten. Via 'The New Aesthetics of Waste' nodigt Dutch Circular Design deelnemers uit om te ontdekken hoe de zichtbaarheid van afval in designproducten kan leiden tot een significante verschuiving in consumentengedrag en uiteindelijk tot een duurzamere wereld.

De tentoonstelling wordt met trots georganiseerd door Lynk & Co, gesponsord door Bobby’s gin waarmee ook zij hun in streven naar duurzaamheid en innovatieve ontwerpoplossingen tonen.

Over Nederlands Circulair Ontwerpen
Dutch Circular Design is een vooruitstrevende stichting die zich inzet voor het bevorderen van de circulaire economie door middel van innovatieve en duurzame ontwerpprocessen. Door ontwerpers uit te dagen zichtbaar afval in hun creaties te verwerken, wil de stichting een paradigmaverschuiving naar verantwoorde consumptie en productie inspireren.

Over de Lynk & Co Milano Club
De Lynk & Co Milano Club, gelegen in het hart van Milaan, is een eersteklas locatie voor culturele en artistieke evenementen. Het legt de nadruk op innovatie, duurzaamheid en design en dient als een levendig platform voor creatieve expressie en discussie.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Dutch Circular Design Salone del Mobile Lynk & Co Milano Club
Algemene voorwaarden | privacy statement