Relais & Châteaux verwelkomt tien nieuwe ledenRelais & Châteaux is verheugd tien nieuwe leden in de collectie te verwelkomen en breidt zijn bereik uit met een nieuwe bestemming in Egypte. Deze nieuwe leden delen hun inzet voor authenticiteit en lokale cultuur en dragen bij aan een totaal van 27 hotels die zich dit jaar bij Relais & Châteaux hebben aangesloten.

"Ik ben verheugd dat deze tien nieuwe accommodaties zich hebben aangesloten bij Relais & Châteaux, als aanvulling op onze bestaande bestemmingen. Onze 27 nieuwe leden in 2023 laten de dynamiek van ons netwerk zien, evenals onze voortdurende inspanningen om de kwaliteit en diversiteit van de gastervaring binnen onze hotels te consolideren. We delen allemaal dezelfde visie: de wereld een betere plek maken door middel van eten en gastvrijheid", aldus Laurent Gardinier, President van Relais & Châteaux.

Deze tien nieuwe accommodaties nodigen hun gasten uit om het culinaire, culturele en ecologische erfgoed van de regio te ontdekken, dat ze helpen te behouden en verbeteren voor de volgende generatie. Zie onderstaande lijst voor meer informatie over de nieuwkomers.

Relais & Châteaux Al Moudira Hotel, Luxor, Egypt        
Een opmerkelijke toevoeging is het Relais & Châteaux Al Moudira Hotel in Luxor, Egypte. Het hotel ligt op een uitgestrekt landgoed langs de Nijl en biedt een unieke mix van pension en paleis, met 56 kamers die zijn ingericht met meubels uit het Midden-Oosten. Het pand weerspiegelt de visie van de oorspronkelijke eigenaar, Zeina Abou Kheir, en is uitgebreid en opgewaardeerd onder nieuw eigendom. De keuken legt de nadruk op verse, lokale ingrediënten en het pand werkt samen met ambachtslieden en geeft vrouwen meer macht door initiatieven als Threads of Hope.

Relais & Châteaux Cap Maison Resort & Spa, Cap Estate, St. Lucia        
Een andere boeiende toevoeging is het Relais & Châteaux Cap Maison Resort & Spa in Cap Estate, St. Lucia. Het resort ligt verscholen in tropische tuinen met een prachtig uitzicht op de oceaan en beschikt over 49 kamers, waaronder suites met privézwembad. The Cliff at Cap, het restaurant van het resort, biedt een inventieve Frans-Caribische fusionkeuken met seizoensgebonden, lokaal geteelde ingrediënten.

Relais & Châteaux Château de la Gaude, Aix-en-Provence, Frankrijk     
In Aix-en-Provence, Frankrijk, belichaamt het Relais & Châteaux Château de la Gaude de Provençaalse levenskunst. Het 18e-eeuwse landhuis wordt omringd door formele tuinen en de restaurants, waaronder het met een Michelin-ster bekroonde Le Art, vieren authentieke Provençaalse en Japanse keukens. Het pand doet ook dienst als kunstenaarsresidentie, waar werken worden tentoongesteld van hedendaagse kunstenaars zoals Philippe Pasqua.

Relais & Châteaux Fogo Island Inn, Newfoundland, Canada      
In Newfoundland, Canada, staat de Relais & Châteaux Fogo Island Inn als een regeneratief model in een unieke en ongerepte omgeving. De herberg is gebouwd volgens de principes van duurzaamheid en biedt gasten de kans om opnieuw in contact te komen met de natuur door middel van avontuurlijke activiteiten en culturele ervaringen. De architectuur, ontworpen door Todd Saunders, en de keuken van chef-kok Timothy Charles weerspiegelen een toewijding aan lokale en seizoensgebonden elementen.

Relais & Châteaux Palazzo Ripetta, Rome, Italië             
In Rome, Italië, is het Relais & Châteaux Palazzo Ripetta een historisch pand dat in 2023 een volledige renovatie onderging. Het hotel is sinds de jaren 1960 in handen van dezelfde familie en laat de geschiedenis van de Eeuwige Stad zien aan de hand van een collectie antieke en hedendaagse kunst. San Baylon, het casual dining restaurant, is een tempel voor de Italiaanse smaak. Met een verfijnde touch serveert chef-kok Marco Ciccotelli moderne interpretaties van de Romeinse gastronomie.

Portugal verwelkomt twee nieuwe hotels: Relais & Châteaux L'AND Vineyards in Montemor-o-Novo en Relais & Châteaux Valverde Santar Hotel & Spa in Santar.

L'AND Vineyards, gelegen in Alentejo op nog geen uur rijden van Lissabon, beschikt over eigentijds design, biologische wijngaarden waarin je een buitenzwembad vindt met overloop en een Vinotherapie Spa. Valverde Santar, een 17e-eeuws landhuis, biedt een landelijk toevluchtsoord in de wijnstreek Dão, met de nadruk op de oenologie, kunst, gastronomie en lokale producten.

Verderop in Portugal ligt het Relais & Châteaux Valverde Santar Hotel & Spa, Santar, in de afgelegen wijnstreek Dão, slechts een uur van Porto. Het landgoed, eigendom van dezelfde eigenaren als Valverde in Lissabon en deels nog in handen van de koninklijke familie, is opnieuw geopend na een vierjarige renovatie. Het 17e-eeuwse landhuis biedt een weelderige inrichting met antieke meubels en kunstwerken. Chef-kok Luis Almeida brengt moderne culinaire creaties, geïnspireerd op lokale recepten, waarbij de nadruk ligt op natuurlijke en seizoensgebonden ingrediënten. Valverde Santar is een ideale bestemming voor een rustieke, cultureel rijke en gastronomische ontsnapping, weg van de dagelijkse routine.

Relais & Châteaux Restaurant La Tanière³, Quebec, Canada     
In Quebec City, Canada, neemt het Relais & Châteaux Restaurant La Tanière gasten mee op een zintuiglijke reis met de experimentele keuken van chef-kok François-Emmanuel Nicol. Het restaurant, gevestigd in historische gewelfde kelders, promoot het lokale terroir met exclusief gebruik van Quebecois en Canadese producten.

Relais & Châteaux Casa Chameleon in Las Catalinas, Guanacaste, Costa Rica   
Het charmante strandresort Las Catalinas, aan de noordoostkust van Costa Rica, is genesteld in een beschermd tropisch woud. Uitkijkend over de baai, rijst Relais & Châteaux Casa Chameleon op uit de weelderige vegetatie en nodigt gasten uit om dichter bij de natuur en zichzelf te komen door privé yogalessen en spabehandelingen aan te bieden. De 21 privévilla's bieden royale ruimte met een warme inrichting een zoutwater overloopzwembad en genieten van een adembenemend uitzicht op de oceaan. De drie restaurants laten typische Costa Ricaanse smaken zien met de nadruk op duurzame, lokaal ingekochte ingrediënten.

Relais & Châteaux Cataloochee Ranch, Maggie Valley, North Carolina, Verenigde Staten
Dit voorjaar heropent Relais & Châteaux Cataloochee Ranch haar deuren voor liefhebbers van het buitenleven en onstpanning. Zo'n 90 jaar na de oprichting heeft de ranch niets van zijn oorspronkelijke pracht of authentieke karakter verloren. De ranch ligt aan de rand van het Great Smoky Mountains National Park en biedt 12 houten en stenen hutten en een grote lodge met 6 kamers. Hier ervaar je authenticiteit met traditionele veeteelt en gerechten uit de Appalachen in restaurant Switchback. Het restaurant biedt ook een privé-eetkamer voor maximaal 34 gasten.

Deze nieuwe aanwinsten sluiten aan bij de visie van Relais & Châteaux om van de wereld een betere plek te maken door middel van eten en gastvrijheid, waarbij diverse ervaringen worden aangeboden die geworteld zijn in de lokale cultuur en ecologische duurzaamheid.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Relais & Châteaux
Algemene voorwaarden | privacy statement