Traveltech startup Yovivo.com opent haar deuren voor de 1,5 biljoen dollar zakenreismarkt



Yovivo.com, een boekingsite voor hotelaccommodaties, speelt zich sinds de lancering in 2021 in op de trend voor langdurige verblijven, waarbij ze zich met name richten op de "digital nomads". Het bedrijf heeft nu de stap gezet om zakelijke reizigers aan te trekken met functies gericht voor de bedrijfswereld met de bedoeling om onderdeel te worden van de $695,9 miljard wereldwijde zakenreismarkt, die naar verwachting in 2027 een waarde van US$ 1,5 triljoen zal bereiken.

"De beginfase van de ontwikkeling van Yovivo was bedoeld om een oplossing te vinden voor de toenemende vraag van digitale nomaden, seizoenarbeiders en 'bleisure' reizigers die op zoek waren naar een accommodatie voor een langere termijn. Fase twee draait om het toevoegen van mogelijkheden om te voorzien in de behoeften van de serieuze zakelijke reizigers", zegt CEO Sarah Miller-Benichou. "Het is geen afwijking van onze oorspronkelijke doelgroep, maar de toevoeging van een extra consumentengroep die we kunnen helpen."

Om naast namen uit de sector zoals Apartments by Marriott Bonvoy koploper te blijven in de toenemende trend van langdurige accommodaties, tekende Yovivo.com in september 2022 een overeenkomst met HotelBeds waardoor gebruikers toegang kregen tot meer dan 300.000 accommodaties, waaronder de hotels van Sheraton, Hilton, Iberostar en Melia, om er maar een paar te noemen. Nu heeft het bedrijf extra functies toegevoegd om zich uit te breiden naar lidmaatschappen voor bedrijven en diensten te leveren aan onafhankelijke aannemers, consultants en andere zakelijke professionals, met een focus op het vereenvoudigen van het reiskostenproces.

Gebruikers van Yovivo.com kunnen nu meerdere bedrijven toevoegen in hun dashboard Business Section en het bedrijf selecteren dat gefactureerd moet worden op het moment dat ze hun accommodatie boeken. Alle functies voor financiële boekhouding en uitgaven zijn inbegrepen, zoals multi-nationale bedrijfsnummers (CRN's) en meerdere adressen.

"Factoren zoals post-COVID reis- en werkgedrag, toename van kleine en middelgrote bedrijven (MKB's) en globalisering, hebben het aantal zakenreizigers, evenals degenen die zaken en vrije tijd combineren (bleisure reizigers) drastisch doen toenemen" vervolgt Miller-Benichou. "De traveltech-industrie moet zich aanpassen om aan de behoeften van deze groeiende bevolkingsgroep te voldoen."

Yovivo is een speler in de reistechnologiemarkt van $9,3 miljard, die volgens IMARC tegen 2028 naar verwachting $14,2 miljard zal bedragen. Het bedrijf is momenteel bezig met haar serie A ronde die in maart 2023 werd gelanceerd.

Over Yovivo
Yovivo, een Nederlands bedrijf, is opgericht door gepassioneerde expats die in de afgelopen 15 jaar in meer dan 15 landen hebben gewoond. Ze zijn momenteel gevestigd in Mallorca, een internationaal centrum voor hospitality, waar het hen duidelijk werd dat hotels hun services met boekingen voor langere verblijven aan het aanpassen waren om economisch duurzamer te worden, dit deden ze niet alleen voor hun bedrijfsgroei maar ook als antwoord op de groeiende trend van remote werknemers en digitale nomaden. In het verleden maakten deze nomaden vooral gebruik van privé-huurwoningen, maar recente trends veranderden hun voorkeur naar hotelaccommodaties. Het idee was om een platform te creëren voor wereldwijde hotelboekingen om te voldoen aan de vraag naar dit soort accommodaties voor langer verblijf tegen redelijke prijzen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zakenreizen platform
Algemene voorwaarden | privacy statement