Primeur in hotellerie: Moxy Amsterdam Schiphol Airport gaat voor standaard vierdaagse werkweekMoxy Amsterdam Schiphol Airport start per 1 januari van dit jaar een pilot waarin fulltime medewerkers standaard vier dagen per week werken. Het doel hiervan is een betere werk-privé balans van werknemers en een betere dekking van piekmomenten. De pilot duurt een jaar.

Vanaf 1 januari van dit jaar maken alle medewerkers in de operatie in Moxy Amsterdam Schiphol Airport gebruik van de optie van een vierdaagse werkweek. De werkweek is dan vier keer 9,5 uur. Wanneer dit zorgt voor een hogere medewerkerstevredenheid, wordt de aanpassing uitgerold onder andere hotels gemanaged door International Hotel Capital Partners.

Betere werk-privé balans
Om tegemoet te komen aan de behoeften van (potentiële) medewerkers stelt Moxy Amsterdam Schiphol Airport 1 januari een vierdaagse fulltime werkweek in. Sanne Zuidhoek-Lindeman, HR-manager: “Veel mensen zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en privé. Wij ook. Om te onderzoeken hoe we dat met elkaar voor elkaar krijgen, zijn we een pilot gestart waarin we de fulltime werkweek, dat is volgens de horeca CAO 38 uur, verdelen over vier dagen in plaats van vijf. We verlengen onze shifts, zodat we enerzijds samen de piekmomenten beter bemensen en anderzijds een vrije dag meer hebben. Tijdens de pilot kijken we echt naar hoe dit optimaal werkt voor beide partijen. De resultaten meten we middels een medewerkers tevredenheidsonderzoek en engagement score. De eerste reacties binnen het team zijn veelbelovend.”

Parttime medewerkers en medewerkers met een 0-uren contract worden nu ingezet op piekmomenten ter ondersteuning, in combinatie met een lange shift van 9,5 uur wanneer nodig. Daar zij al veel flexibiliteit hebben in hun job (en eigenaarschap omdat ze zelf kunnen kiezen wanneer ze wel en niet werken) heeft dit voordeel voor hen niet direct veel meerwaarde.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Moxy Amsterdam Schiphol Airport Locatie Hotel Amsterdam Schiphol Airport Amsterdam Schiphol
Algemene voorwaarden | privacy statement