Magical Maastricht tovert kleur op de wangen van Amerikaanse congresorganisatorenVan 1 tot 4 december vond het exclusieve evenement ‘Magical Maastricht’ plaats. Een driedaagse toer in een winterse en feeërieke sfeer, als gezamenlijk initiatief van MECC Maastricht en Maastricht Convention Bureau, om Maastricht en de regio op de kaart te zetten bij Amerikaanse organisatoren van wetenschappelijke congressen. Deze meerdaagse congressen betekenen voor de regio veel meer dan louter omzet voor congreslocaties en horeca. Voor kennisinstellingen op de Brightlands campussen bieden deze internationale bijeenkomsten kansen om zich internationaal te profileren en toptalent aan te trekken. Magical Maastricht stond daarom in het teken van een kennismaking met de regio Maastricht, de Brightlands campussen en het vernieuwde MECC Maastricht.

Post-tour na Europese vakbeurs 
Voor dit programma zijn een aantal gerenommeerde associaties uit Noord-Amerika zorgvuldig geselecteerd. Zij combineren hun reis naar Maastricht met een bezoek aan IBTM World, de grote evenementen vakbeurs in Spanje. Alle genodigde associaties overwegen om in de periode 2023 – 2026 hun meerdaagse wetenschappelijke congressen te organiseren in de regio Maastricht. Hierbij gaat het om titels die goed zijn voor in totaal ruim 25.000 hotelovernachtingen en een totale economische spin-off van 13 miljoen Euro. De delegatie toerde onder begeleiding van Maastricht Convention Bureau en MECC Maastricht door Zuid-Limburg en de Belgische grensstreek. Hier bezochten zij hotels, restaurants, evenementlocaties en raakten ze betoverd door ‘magisch Maastricht’. In MECC Maastricht, in kerstsfeer gehuld voor de Rieu-concerten, werd met verwondering gekeken naar de veelzijdige en flexibele mogelijkheden van het auditorium en de ‘break-out’ rooms. Op de Brightlands campussen werden de kennisinstituten M4I en CHILL bezocht, waar de innovaties in gezondheidszorg en in duurzaam produceren grote indruk maakten: 

Gerard Lebeda – International Society for Urban Health: “ Tijdens dit bezoek hebben we veel geleerd over het interdisciplinaire karakter van de kennisinstituten. Het was geweldig om dit op de campussen te beleven en te zien hoe goed het werkt. Ik ben er zeer van onder de indruk.”

Leah Sibilia – Academy for Eating Disorders: “De oprechtheid van de mensen en hun gastvrije karakter maken dat je je als internationale bezoeker heel welkom voelt. Niet alleen de gemeenschap en de kennismaking met de regio, maar ook de Nederlandse innovatie en creativiteit ervaar ik als bijzonder inspirerend. Historie en innovatie gaan hier hand in hand."

Ron Heeren – Hoogleraar bij Universiteit Maastricht en oprichter M4I: “Onlangs vond in Maastricht de ‘International Mass Spectrometry Conference 2022’ plaats, dat erg succesvol was dankzij onze samenwerking met het MECC, het Maastricht Convention Bureau en de bij hun aangesloten partners. De regio Maastricht blinkt uit in gastvrijheid en de combinatie van top-wetenschap met een sterke hospitality sector. De beste manier om dat over te brengen bij internationale congresorganisatoren is om het ze persoonlijk te laten beleven. Daarom openden wij graag de deuren van M4I tijdens deze tour. De nieuwe contacten die hierdoor ontstaan zijn uiteraard ook voor ons heel waardevol.”

Synergie tussen wetenschap, ondernemerschap en congresseren
De regio Maastricht is naast steden zoals Amsterdam en Rotterdam een van de meest favoriete congresbestemmingen van Nederland. De voordelen die Maastricht biedt als centrale hub en stad van het goede leven smelten samen met de aanwezigheid van een innovatief regionaal kennisecosysteem. Zo ontstaat meer synergie tussen wetenschap, ondernemerschap en succesvol congresseren, zoals in congrescentrum MECC Maastricht of op de campussen zelf. Hiermee speelt de regio goed in op de groeiende interesse om congresseren te combineren met externe bedrijfsbezoeken, B2B matchmaking sessies en educatieve workshops ‘on site’.  
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Magical Maastricht MECC Maastricht Maastricht Convention Bureau Maastricht
Algemene voorwaarden | privacy statement