Overtuig een beslisser: Hoe het brein beslissingen maakt en jij dit kunt overtuigen



We willen allemaal een diepe en langdurige verbinding smeden met ons publiek, maar hoe doen we dat zowel op persoonlijk als professioneel vlak? Dr. Thomas Trautman, oprichter van Happy Brains, staat bekend om het gebruik van neurowetenschap om bedrijfsleiders te leren ethisch te verbinden en te overtuigen. Hij zal op dinsdag 29 november in IBTM World spreken en de geheimen onthullen die ten grondslag liggen aan de wetenschap van besluitvorming.

Wat is neuromarketing?

Neuromarketing gaat over het gebruik van de nieuwste neurowetenschap in combinatie met kennis over het besluitvormingsproces om invloed uit te oefenen op de manier waarop het menselijk brein beslissingen neemt. Het gaat over het spreken van de 'jij'-taal en het ethisch overtuigen van mensen om tot beslissingen te komen die gunstig zijn. Dit gaat niet over de wol over de ogen van mensen trekken; het gaat erom ervoor te zorgen dat ze krijgen wat ze nodig hebben, zodat ze terugkerende klanten worden.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, gaat het niet om NLP (neuro-linguïstisch programmeren), maar om het gebruik van de nieuwste wetenschappelijke kennis om echt te begrijpen wat er in de hersenen gebeurt wanneer mensen beslissingen nemen.

Kun je ons een overzicht geven van de vier geheimen die ten grondslag liggen aan de wetenschap van het besturen van beslissingen?

De eerste is onbewuste frustratie - we hebben allemaal een probleem dat we graag opgelost willen zien, en als je kunt achterhalen wat dat is, ben je al halverwege. Je moet diep in het brein van je publiek of klant duiken om hun motivaties te begrijpen. Het onderbewuste brein is de beslisser; we nemen geen rationele beslissingen en ons oerbrein heeft slechts 11 seconden nodig om een ??beslissing te nemen.

Ten tweede moet je op een heel diep niveau weten wie je bent, want alleen dan kun je goed contact maken met anderen. Kijk verder dan het label van een bedrijf of merk naar de mensen erachter.

Ten derde moet je weten waarom je doet wat je doet, of iemand proberen te overtuigen om een ??bepaalde beslissing te nemen. Wat is de diepere reden, naast geld verdienen? Brengt het mensen bij elkaar? Kennis overdragen en ideeën delen? Een specifieke oorzaak bevorderen?

Ten slotte evolueerde de mens als soort in stammen. Onze families zijn stammen. De bedrijven waar we voor werken zijn tribes. Sociale of religieuze groepen kunnen stammen zijn. Het begrijpen van de dynamiek van groepen is essentieel om te weten hoe je invloed kunt uitoefenen. In stammen zijn mensen vaak verdeeld in volgelingen of leiders. Meestal zijn we volgers, maar als je wilt dat mensen een beslissing nemen, moet je een leider zijn.

Hoe kunnen we neuromarketing inzetten om betere evenementen te creëren?

Evenementen moeten altijd iets van waarde zijn voor de deelnemers. We weten dat het nemen van een beslissing de primaire hersenpijn veroorzaakt, omdat elke keer dat het brein een beslissing neemt, het stopt met iets anders te doen. Het onderbewuste brein moet voelen dat het 2,3 keer meer waarde zal halen uit die beslissing dan de pijn die het voelt.

Bovendien werkt het oerbrein net als een kind van twee. Je moet de winst ter plaatse bewijzen. Dus als we evenementen organiseren, moeten we die waarde vooraf laten zien, en we moeten laten zien hoe dit zich vertaalt in tastbare waarde in hun dagelijks leven. Wat kunnen ze van jouw evenement leren dat ze van geen ander kunnen leren? Wie zullen ze ontmoeten? Welke unieke ervaringen zouden ze kunnen hebben?
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: IBTM World Barcelona neuromarketing
Algemene voorwaarden | privacy statement