Prestigieuze springpaardenwedstrijd komt eind augustus naar ValkenswaardIn het weekend van 26, 27 en 28 augustus 2022 reist de top van de springpaardensport af naar de Tops International Arena in Valkenswaard.

Dan vindt de meest prestigieuze springpaarden wedstrijd plaats in Nederland, de Longines Global Champions Tour. Gedurende 9 maanden reizen de beste springruiters en springpaarden de wereld over om de strijd met elkaar aan te gaan voor het allerhoogste. De Tops International Arena, ook wel ‘The home of show jumping’ genoemd, zal het schitterende decor vormen van deze mondiale strijd.

Zes evenementen in Valkenswaard
In aanloop naar de Longines Global Champions Tour zullen er dit jaar nog vijf andere grote evenementen plaatsvinden in Valkenswaard. Deze zomer worden een reeks van springevenementen georganiseerd, genaamd Summer Events. Begin juli vond Summer Event 1 plaats, waarbij ruiters van meer dan dertig nationaliteiten deelnamen en hun beste springtechnieken in de strijd gooiden. Ook met Nederlands succes, want zo ging een grote zege naar de Nederlandse ruiter Mel Thijssen, die na een supersnelle ronde het prijzengeld van €51.300 won.

Absolute wereldtop
Jan Tops, eigenaar en oprichter van Tops International Arena, vertelt: ‘’Ik ben verrukt dat ik deze zomer zes evenementen van wereldklasse kan organiseren in Valkenswaard.’’ Na de Summer Events zal het seizoen in augustus zijn hoogtepunt bereiken, wanneer de Longines Global Champions Tour plaatsvindt. "Het is echt uniek dat de absolute wereldtop hier zal neerstrijken om met elkaar de strijd aan te gaan. Nederland doet er echt toe in de springsport.”

Epicentrum van Europa
Dat de Longines Global Champions Tour na o.a. Parijs, Miami Beach, Mexico City, Madrid en Monaco naar Valkenswaard komt, lijkt misschien een verrassing, maar niets is minder waar. De Tops International Arena staat namelijk bekend als het epicentrum van de paardensport in Europa en heeft zich ontwikkeld als locatie van het hoogste niveau.
 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Tops International Arena Valkenswaard Brabant Longines Global Champions Tour
Algemene voorwaarden | privacy statement