Zakenreizen worden duurzamer met inkoopplatform voor duurzame vliegtuigbrandstofShell, Accenture en American Express Global Business Travel (Amex GBT) kondigen gezamenlijk de lancering aan van Avelia, een van 's werelds eerste blockchain-aangedreven digitale duurzame vliegtuigbrandstof (SAF)* book-and-claim** oplossingen voor zakenreizen. Het is de grootste SAF boek-en-claim-pilot met ongeveer 1 miljoen gallons SAF (3,8 miljoen liter) - genoeg om bijna 15.000 individuele vluchten van zakenreizigers van Londen naar New York te verzorgen.

De proeffase van het programma heeft als doel de geloofwaardigheid van het book-and-claim-model aan te tonen, met behulp van blockchain-technologie om te zorgen voor een veilige toewijzing van de milieukenmerken van SAF aan bedrijven en luchtvaartmaatschappijen nadat de brandstof aan het brandstofnetwerk is geleverd. Met Avelia kunnen luchtvaartmaatschappijen en zakelijke klanten tegelijkertijd de uitstoot binnen hun respectieve scopes verminderen, terwijl zij zorgen voor transparantie en verantwoording door problemen zoals dubbeltellingen te vermijden.

Ontwikkeld door Shell en Accenture, met steun van de Energy Web Foundation (EWF), omvat Avelia de toonaangevende reisbeheerservices van Amex GBT om wereldwijde vraag naar SAF te stimuleren, waardoor het aanbod en het gebruik van SAF zal toenemen en de luchtvaartindustrie versneld kan toewerken naar een netto-nuluitstoot.

Jan Toschka, President, Shell Aviation: “SAF is een belangrijke factor in decarbonisatie in de luchtvaartindustrie, en het is vandaag beschikbaar. Deze brandstof is momenteel echter schaars en kost meer dan conventionele vliegtuigbrandstof. Avelia zal helpen om de vraag naar SAF op grote schaal te stimuleren, wat vertrouwen geeft aan leveranciers. Door de investeringen in de productie verder te verhogen, kunnen zij op hun beurt helpen om de prijs te verlagen.”

Paul Abbott, CEO, Amex GBT zei: "Er staat nu een echt haalbare route open voor het koolstofarm maken van vliegreizen voor bedrijven. bedrijf. We roepen alle bedrijven op om zich bij ons aan te sluiten en de kosten en baten van SAF te delen met de reis- en luchtvaartsector. Luchtvaartmaatschappijen krijgen toegang tot de koopcapaciteit van bedrijven; 19.000 klanten van Amex GBT over de hele wereld.”

Rachel Barton, Europe Strategy Lead, Accenture, zei: "Wij geloven dat elk bedrijf duurzaam kan ondernemen en dat duurzaamheid een van de krachtigste factoren voor verandering zal zijn. Onze visie voor het Avelia-platform is om luchtvaartmaatschappijen, bedrijven, vrachtspelers en SAF samen te brengen met leveranciers in een vertrouwd ecosysteem dat geen enkel individueel bedrijf alleen zou kunnen bouwen. Voor het platform wordt gebruik gemaakt van Blockchain-technologie om zo het vertrouwen te vergroten met gehulp van data-integriteit, het valideren van bewijs van eigendom en om het transparant volgen van de milieuvoordelen van SAF voor klanten mogelijk te maken.”

Shell, Accenture en Amex GBT zijn de eerste klanten van het platform en heten nieuwe bedrijven van harte welkom op Avelia om zo de industrie te stimuleren. Shell heeft toegezegd 100.000 liter SAF aan te kopen tijdens de proeffase van het Avelia-programma. Shell zal deze inzet verhogen zodra er meer SAF beschikbaar is. Hiermee wil het bedrijf de ambitie verwezenlijken om 45% van de CO2-uitstoot van de zakenreizen terug te dringen in 2030.

Schaalbare co-investeringsmodellen waarmee bedrijven de kosten van SAF kunnen medefinancieren, zijn cruciaal om aanbod en gebruik van SAF aanzienlijk op te schalen. Een door de industrie geaccepteerd mechanisme voor koolstofboekhouding, zoals book-and-claim, is de sleutel voor een geloofwaardige groei van dergelijke programma's. Avelia's gegevensbeveiliging en geloofwaardigheid zijn essentieel voor het bereiken van wetenschappelijke en marktconsensus over manieren om de poitieve impact van SAF op het milieu hard te maken en om te helpen de CO2-voetafdruk van de luchtvaart versneld te reduceren.

Afbeelding van Sinousxl via Pixabay 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: SAF duurzame zakenreizen Zakenreizen Duurzaam vliegen
Algemene voorwaarden | privacy statement