Esports festival in MECC Maastricht wordt grootste van Europa



Afgelopen weekend kwamen gaming en (e)sportliefhebbers naar MECC Maastricht om zich onder te dompelen in een evenement dat bruiste van de energie. GG22 DreamHack Sports is het eerste esports festival van Nederland en ook op Europees niveau uniek in haar soort. Nergens komen zoveel sport- en gaming activiteiten samen in een festivalomgeving vol entertainment. GG DreamHack Sports heeft als doel het grootste sports gaming evenement van Europa te worden en de basis hiervoor is met deze succesvolle eerste editie gelegd. GG23 vindt plaats in juni 2023 in MECC Maastricht.

GG22 presenteerde een bomvol programma aan sport- en gaming activiteiten met op zondag de KPN eDivisie Finals als spannende afsluiter. Bezoekers konden het hele weekend zowel fysieke als virtuele sporten spelen, bekende esporters en influencers ontmoeten en esports competities van het hoogste niveau bekijken. Voetbal kreeg extra aandacht met een Cruyff Court, een Panna Knock Out en natuurlijk de KPN eDivisie finals.

KPN eDivisie finals 
De zinderende KPN eDivisie finals vonden plaats in een tot esports Arena omgetoverd auditorium. Acht eredivisieclubs kwalificeerden zich de afgelopen maanden voor deze finals. Zij speelden op het podium FIFA22, onder grote belangstelling van de fysiek aanwezige supporters én de fans die via de live stream online meekeken. Vitesse was de uiteindelijke winnaar en ging met een prijzenpot van € 50.000 naar huis.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: MECC Maastricht esports competitie GG22 DreamHack Sports
Algemene voorwaarden | privacy statement