Deze vergaderlocatie in Maassluis hanteert een vleestax



‘Ben je carnivoor? Geef het door!’ Staat bovenaan het menu van duurzame vergaderlocatie De Polderij in Maassluis. De locatie hanteert sinds 2021 een zogenaamde vleestax voor gasten die willen afwijken van het vegetarisch menu van de locatie.

Eigenaresse Joyce van Randwijk: “Toen Tom en ik in 2018 onze deuren openden, wilden wij onze vegetarische keuzes niet opleggen aan onze gasten. Inmiddels zijn wij verder, en de meeste gasten ook. Nu doen we dat dus wel.”

De meeste gasten merken niet eens dat de vergaderboerderij volledig vegetarisch werkt. “We kopen alles lokaal in, super vers, van het seizoen. We maken alles zelf en de lat ligt hoog. De reacties op het buffet zijn altijd enorm positief.” Het komt dan ook zelden voor dat er toch voor vlees of vis wordt gekozen. In dat geval rekent De Polderij een ‘vleestax’ van 10%. De opbrengst komt ten bate van het vegetarisch menu. Het verschil wordt dus ieder jaar wat groter.

Het ondernemerskoppel brengt duurzaamheid onder de aandacht van hun gasten. Zo werkt De Polderij sinds kort met ‘verspillingskosten’ in plaats van ‘annuleringskosten’. “Voor ons is het logisch om duurzaamheid mee te nemen in iedere keuze die we maken. We zien steeds vaker dat dit principe aanstekelijk werkt.”
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: De Polderij Vergaderlocatie Maassluis duurzaam organiseren
Algemene voorwaarden | privacy statement