Proposales wordt partner van Hotels for Trees en helpt event planners 'groenere' events te organiserenProposales, de prijswinnende RFP management oplossing voor meetings en events, wordt partner van Hotels for Trees, een Nederlandse non-profit organisatie die er naar streeft de hotellerie blijvend te verduurzamen door bomen te planten.

Hotels for Trees werkt samen met haar hotelpartners om gasten te overtuigen de tussentijdse kamerschoonmaak over te slaan. Iedere keer dat een gast hiervoor kiest, doneert het hotel een boom. Dit brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste compenseert het op indirecte wijze een deel van de CO2-impact van het verblijf. Ten tweede helpt deze (groene) keuze het hotel om te besparen op de kosten voor de schoonmaak, het waterverbruik en de reinigingsmiddelen.

“We zijn erg enthousiast om met Hotels for Trees samen te werken en hun boodschap verder te verspreiden omdat we geloven in een groenere hospitality- en evenementenindustrie”, zegt Joakim Green, CEO van Proposales. “Hun concept is erg makkelijk uit te leggen en te implementeren en wij kijken er naar uit om dit met onze partners te gaan delen, waarbij het aantal bomen dat geplant wordt met ieder georganiseerd event verder toe zal nemen.” 

Om de nieuwe partnership sterk te beginnen, heeft Proposales direct al 250 bomen geplant. Hierna volgt nog een maandelijkse donatie van 50 bomen per maand. Verder is het team bezig met de ontwikkeling van een Hotels for Trees module die partners direct in hun interactieve voorstellen kunnen implementeren. Deze stelt planners in staat een deel van of de gehele CO2-impact van hun event te compenseren. Voor volledige transparantie zijn alle gedoneerde bomen en de bebossingsprojecten waaraan wordt bijgedragen direct op de website zichtbaar.
Omdat Proposales al een groot klantenportfolio binnen het meeting- en eventdomein heeft, is de verwachting dat deze partnership een grote positieve impact gaat hebben. Verder vormt deze samenwerking een belangrijke stap in de verdere verduurzaming van de hospitalitybranche.

“Bij Hotel for Trees zien we dat alle congres- en eventhotels die zich bij ons aansluiten het ontzettend goed doen als het gaat om het omruilen van de kamerschoonmaak voor het planten van een boom,” zegt Floris Licht, Chief Tree Planting Officer voor Hotels for Trees. “Dit komt doordat bedrijven (en hun medewerkers) die evenementen in deze hotels organiseren steeds meer op zoek zijn naar locaties die op een duurzamere manier met de bedrijfsvoering om gaan. We zijn dan ook ontzettend enthousiast over onze samenwerking met Proposales en hopen met hun steun nog meer congres- en eventhotels aan te kunnen sluiten.”

Ondanks dat Hotels for Trees pas net bestaat, is de adaptatie van dit initiatief sinds de start in juli 2021 erg hoog. Ze werken momenteel al met bijna 50 hotels en partners samen en hebben al meer dan 8.000 bomen geplant. Onder hun partners bevinden zich kleine, medium en grote hotels van een grote verscheidenheid aan merken en ketens, maar ook hotel-tech aanbieders zoals Mews. Verder verwacht Hotels for Trees binnenkort nog een aantal grote samenwerkingen aan te kunnen kondigen.

“Vandaag de dag zijn meer en meer hotels op zoek naar manieren om hun bedrijfsvoering te verduurzamen. Los van het duurzame aspect speelt ook het zakelijke aspect hierbij een rol. Eventplanners zijn namelijk steeds meer op zoek naar groenere locaties. Onze samenwerking met Hotels for Trees stelt hotels in staat hun klanten/gasten onderdeel te maken van hun duurzame initiatieven en toont op een hele concrete en directe manier hoe hun event hier aan bijdraagt. We vinden het fantastisch op deze manier aan dit mooie doel bij te kunnen dragen en kijken er naar uit de komende jaren heel veel bomen te gaan planten,” sluit Joakin Green af.

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Proposales Hotels for Trees duurzaamheid Duurzaam ondernemen duurzaam organiseren
Algemene voorwaarden | privacy statement