Nieuw zakelijk platform voor serviced apartments in Europa



Gedurende de COVID periode is het zakelijk reisverkeer sterk afgenomen en is het onduidelijk óf en wanneer dit weer op het oude niveau terugkeert. De behoeftes van de zakelijke reiziger zijn duidelijk wél veranderd. Er is een groeiende vraag naar serviced apartments ontstaan en ook het aanbod van serviced apartments vanuit de markt neemt snel toe. Dit is de belangrijkste reden dat Preferred Hotel Reservations op 02.02.2022 het platform www.preferredservicedapartments.com heeft gelanceerd waarop vraag en aanbod bij elkaar wordt gebracht. Het platform biedt een overzichtelijk en onafhankelijk online aanbod van serviced apartments op de belangrijkste Europese bestemmingen. Het online platform wordt ondersteund door  persoonlijke service van de specialisten van Preferred. Accommodaties kunnen zich kosteloos aanmelden en ook aan het gebruik van het platform zijn geen kosten verbonden. 

Waarom een verblijf in een serviced apartment?
Reizigers hebben steeds meer de behoefte aan accommodaties met eigen voorzieningen. Bij een serviced apartment heeft de gast het gemak van een eigen woonruimte met een keuken, werkruimte, zitgelegenheid en meestal een aparte slaapkamer. Daarbij heeft de gast maximale flexibiliteit in aankomst en vertrekdatum, zonder lange opzegtermijnen of ingewikkelde huurovereenkomsten. Veel hotels bieden serviced apartments aan, waarbij de hotelfaciliteiten ook toegankelijk zijn bij een verblijf in een appartement.

Hybride platform Serviced Apartments
Wendy Wessels, eigenaar en Managing Director van Preferred vertelt: “Dat steeds meer online platforms een hybride vorm krijgen is een trend, de gebruiker wil steeds vaker persoonlijke service ervaren in combinatie met online aanbod en hiermee optimaal ontzorgd worden. Daarbij bespaart het de opdrachtgever tijd om niet alles zelf online uit te hoeven zoeken én weet de specialist toch vaak net even beter wat het beste aansluit op een aanvraag”. Preferred biedt beide mogelijkheden aan: je kunt zelf online zoeken naar je gewenste serviced apartment of de aanvraag direct bij de specialist neerleggen: dit bepaalt de bezoeker van het platform zelf. 

Het online platform biedt een ruim aanbod aan serviced apartments binnen Europa. Iedere aanvraag wordt op tarieven en condities onderhandeld en persoonlijke verzoeken worden meegenomen in de opdracht.
De service van Preferred is kosteloos en altijd onafhankelijk en transparant. Staat de gewenste accommodatie óf bestemming niet op het platform, betekent het niet dat er niet geboekt kan worden. De aanvraag kan altijd gedaan worden en wordt vervolgens door een specialist in behandeling genomen.

Accommodaties
Op dit moment zijn er bijna 200 serviced apartments te vinden op het platform, uiteraard wordt dit continue aangevuld. Accommodaties kunnen zichzelf kosteloos aanmelden. Om de beste tarieven en flexibele condities te kunnen garanderen wordt er niet online direct een reservering gemaakt maar nemen de Preferred specialisten contact op met de accommodaties voor het maken van een reservering. Ook bestemmingen of accommodaties die nog niet online staan kunnen via het platform alsnog worden aangevraagd, de hotel specialisten bieden hierin persoonlijke service.

Duurzame accommodaties
De volgende ontwikkeling die op de agenda staat is meer zichtbaarheid creëren voor duurzame accommodaties. Een Europees label voor duurzaamheid in accommodaties is nog niet breed ingevoerd. Preferred gaat actief op zoek naar aantoonbare duurzaamheidscriteria, zodat de boeker een meer bewuste keuze kan maken. 

Over Preferred Hotel Reservations
Preferred Hotel Reservations is een onafhankelijke Hotel Specialist. Preferred is gespecialiseerd in het verzorgen van hotelreserveringen voor de zakelijke markt in Nederland en het buitenland. Preferred is daarbij marktleider binnen de entertainment industrie en een belangrijke aanbieder van overnachtingen voor congressen. De congresmarkt is veel maatwerk, persoonlijke service in combinatie met de door Preferred online Room Kit. Voor corporate bedrijven verzorgt Preferred kamer reserveringen en accommodaties voor bijeenkomsten. Met ruim 20 jaar ervaring weet Preferred dat zakelijke reizigers en congresdeelnemers naast uitmuntende service ook flexibele annuleringsvoorwaarden en een laagste prijsgarantie belangrijk vinden. Met de toevoeging van het online platform voor serviced apartments binnen Europa voegt Preferred een belangrijk product toe aan haar kosteloze dienstverlening.
Preferred verzorgt hotels voor de meeste festivals, poppodia en ook voor het Eurovisie Songfestival in 2020 en 2021 is Preferred ingezet en heeft de hotel specialist 40.000 overnachtingen geboekt voor de organisatie, delegaties en de internationale pers. Daarnaast heeft Preferred onder andere de hotels voor de toonaangevende EMA MTV Awards verzorgd in Rotterdam, Londen en Bilbao.

Preferred heeft in 2009 een uniek platform ontwikkeld voor de congresmarkt ‘de Room Kit’, waarin kamerblokken van diverse hotels online kunnen worden gereserveerd door de congresdeelnemers. 
Vele toonaangevende opdrachtgevers werken inmiddels met deze tool, zo heeft het Ministerie van Buitenlandse Zaken tijdens het Europees Voorzitterschap van Nederland gebruik gemaakt van deze ‘Room Kit’. 

Met het nieuwe platform voor serviced apartments dat op 02.02.2022 is gelanceerd heeft Preferred de ambitie om uit te groeien tot een toonaangevende aanbieder van serviced apartments binnen Europa en marktleider op de Nederlandse markt. Met een zeer betrokken en ervaren team blijft de organisatie trouw aan de slogan ‘No request too large, no detail too small’. Preferred blijft zich verdiepen in de laatste ontwikkelingen en trends en zet deze al jarenlang om in succesvolle innovatieve ontwikkelingen. 
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Preferred Hotel Reservations online platform serviced apartments Wendy Wessels
Algemene voorwaarden | privacy statement