Voor welke verzekeringen kom je als zelfstandig eventmanager in aanmerkingBen je werkzaam als zelfstandig eventmanager dan loop je verschillende risico’s met betrekking tot aansprakelijkheid. In de evenementenbranche bestaat bijvoorbeeld de kans dat je te maken krijgt met schadeclaims en financiële gevolgen daarvan. Er is daarvoor bescherming mogelijk met een aansprakelijkheidsverzekering. Ontdek hier niet alleen informatie over de aansprakelijkheidsverzekering, maar ook welke verzekeringen nog meer verstandig zijn om af te sluiten als eventmanager met een eigen bedrijf.

Aansprakelijkheidsverzekering ZZP
Een aansprakelijkheidsverzekering ZZP is belangrijk voor zelfstandig eventmanager. In de evenementenbranche loop je het risico om per ongeluk schade aan spullen te veroorzaken, zoals aan muziekapparatuur van een band. Het is tevens mogelijk om tijdens een event per ongeluk aan een ander letsel toe te brengen door onoplettendheid van jouw kant. Denk maar aan een botsing met een geïmproviseerde keukentafel, waar een hete pan opstaat waarvan de inhoud per ongeluk op een medewerker terechtkomt. In dit soort situaties ben je met een aansprakelijkheidsverzekering beschermd tegen financiële gevolgen van materiële claims en letselschadeclaims.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering ZZP
Ben je een eventmanager die zich ook bezighoudt met werkzaamheden op administratief of juridisch gebied? In dat geval is het eveneens aan te raden om als eventmanager een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voor ZZP’ers af te sluiten. Er is dan sprake van bescherming tegen financiële schade die ontstaat door beroepsfouten. Bijvoorbeeld als je investeerders in een evenement een foutief advies geeft, waardoor er sprake is van verlies van vermogen.

Evenementenverzekering
Als je als eventmanager een evenement organiseert dan loop je eveneens uiteenlopende risico’s. Denk maar aan een evenement in de buitenlucht, waarbij er zich ineens noodweer voordoet en het hele evenement stilgelegd moet worden. Het is ook mogelijk dat bezoekers van het evenement je voor geleden schade aansprakelijk stellen of dat je te maken krijgt met een artiest die afzegt. Kosten die daarmee gepaard gaan, zijn met een evenementenverzekering op te vangen.

Uitbreiding dekking
Het maakt daarbij niet uit hoe groot of klein een evenement is en het doet er ook niet toe of het om één of meerdere events per jaar gaat. Een evenementenverzekering is daarbij op maat samen te stellen door er uitbreidingen aan toe te voegen. Bijvoorbeeld als je als eventmanager gebruikmaakt van vrijwilligers en je deze wenst te verzekeren. Zo is het ook mogelijk de dekking uit te breiden met een aanvulling voor schade door vals geld.

Rechtsbijstandverzekering zakelijk
Een rechtsbijstandverzekering komt van pas als eventmanager om verzekerd te zijn van juridische bijstand als er zich conflicten voordoen. Bijvoorbeeld een juridisch conflict met een ingehuurde artiest die de voorwaarden niet nakomt. Of in situaties waarin zich juridische conflicten voordoen met andere partijen over bijvoorbeeld rekeningen die niet worden betaald. Zo kan je ook rekenen op bijstand als je een conflict hebt met een leverancier.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering
Als je als eventmanager met je eigen bedrijf geld verdient dan is het ook verstandig om te overwegen een arbeidsongeschiktheidsverzekering ZZP af te sluiten. Daarmee is er sprake van dekking tegen inkomensverlies als gevolg van een ongeluk of ziekte, waardoor je tijdelijk of voor langere tijd arbeidsongeschikt bent.
 

Tags:
Algemene voorwaarden | privacy statement