Zakelijke evenementenbranche: Focus op eigen verantwoordelijkheid en laat organisatoren van zakelijke evenementen helpenEventplatform, de vertegenwoordigende organisaties van de zakelijke evenementenbranche, heeft begrip voor de situatie waarin het demissionaire kabinet zich nu bevindt en voor de gegeven adviezen, maar doet wel een duidelijke oproep.

EventPlatform kan zich vinden in de meeste recente corona-adviezen van het Kabinet, maar onderstreept de eigen verantwoordelijkheid van mensen. Zowel organisaties als individuen moeten de discipline hebben om hier samen uit te komen. Zakelijke evenementen kunnen met gebruik van het coronatoegangsbewijs gecontroleerd en dus veilig doorgang vinden, zo benadrukt het EventPlatform.

De zakelijke evenementensector doet al twee jaar alles wat in haar macht ligt om zakelijke evenementen veilig door te laten gaan. Dat betekent dat alle opgelegde maatregelen zijn uitgevoerd en zelfs meer dan dat. Zo komen mensen alleen binnen bij zakelijke evenementen als zij getest, gevaccineerd of genezen zijn. Ook worden gasten gewezen op het belang van een veilige afstand en hygiëne. EventPlatform gaat ervan uit dat het coronatoegangsbewijs haar status voor de branche houdt en dat het kabinet onderkent dat evenementen veilig en gecontroleerd georganiseerd kunnen worden. De branche kan helpen deze pandemie eronder te krijgen.

Weinig rek meer
De zakelijke evenementenbranche is één van de sectoren die het hardst is geraakt door de coronacrisis. De branche is normaal goed voor 5,2 miljard directe omzet en 9,1 miljard totale economische waarde, maar daar is in 2020 en 2021 nog geen 30% van overgebleven. De sector komt pas sinds september weer voorzichtig op gang, maar vanwege de lange voorbereidingstijd voor beurzen en congressen, reisbeperkingen en onzekerheid bij deelnemers en opdrachtgevers over eventuele maatregelen heeft de sector nog een behoorlijke weg naar herstel te gaan. Voor veel partijen in de branche is er echt weinig rek meer. EventPlatform hoopt dan ook van harte dat het demissionaire Kabinet de branche het vertrouwen blijft geven dat zij verdient. Zeker ook omdat zakelijke evenementen de olie zijn voor de raderen van de Nederlandse economie. 
 

Tags: Eventplatform Evenementensector Corona-crisis corona maatregelen
Algemene voorwaarden | privacy statement