Samenwerking PUBLIC met gemeente Den Haag en Ministerie van Binnenlandse Zaken voor GovTech SummitPUBLIC, Europa's leidende bedrijf op het gebied van overheidstechnologie, is een samenwerking aangegaan met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de Gemeente Den Haag en haar Convention Bureau om 's werelds meest vooraanstaande GovTech evenement te organiseren in Den Haag op 13 en 14 oktober.  

De hybride GovTech Summit editie van dit jaar - 'Build Back Digital' - biedt toegang tot een aantal van de meest prominente politieke en publieke figuren die leiding geven aan de digitale transformatie van Europa in de publieke sector. Sprekers van deskundigen zijn onder meer staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Raymond Knops; burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen; TechLeap Startup Envoy, Constantijn van Oranje en de premier van Estland, Kaja Kallas. Van het aanpakken van klimaatproblemen en het stimuleren van burgerbetrokkenheid tot het verbeteren van gezondheidsdiensten en het herontwerpen van onze steden, de sprekers van dit jaar zullen inzicht geven in hoe technologie regeringen kan helpen meer universele, toegankelijke en inclusieve samenlevingen te creëren in heel Europa. 

Met een van Europa's toonaangevende ecosystemen voor startups en risicovolle ondernemingen, een sterke traditie op het gebied van slimme steden en een nationale neiging tot innovatie, is Nederland een leider op het gebied van GovTech, waardoor het de perfecte gastheer is voor de top van dit jaar. Als internationale stad van vrede en recht én thuishaven van zoveel overheidscontactpunten en onderzoekscentra, is Den Haag het natuurlijke centrum. 

Om het unieke Nederlandse karakter van dit jaar te benadrukken, zal de Summit een speciaal panel bevatten dat zich richt op "The State of GovTech in The Netherlands". Dit panel zal een diverse groep van leiders en innovators in de Nederlandse GovTech markt samenbrengen, variërend van ministers tot GovTech startup oprichters, om een discussie op gang te brengen over de huidige staat van de Nederlandse GovTech markt. Ter ondersteuning van de missie om Nederland te ontwikkelen tot een wereldleider op het gebied van GovTech, zal dit panel onderzoeken hoe de overheid, investeerders en innovators kunnen samenwerken om de Nederlandse GovTech markt vooruit te stuwen.  

Daniel Korski, CEO en mede-oprichter van PUBLIC, zegt: "Nederland heeft altijd voorop gelopen op het gebied van hoogwaardige publieke dienstverlening en hun openheid voor innovatie belichaamt veel van de voorwaarden voor een sterke GovTech-sector. Daarom zijn we er trots op om dit jaar met de gemeente Den Haag en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties samen te werken voor de GovTech Summit. De 2021 Summit is vooral uniek omdat het een kans biedt aan Europese GovTech-vertegenwoordigers om samen te komen en te bespreken hoe we het beste kunnen inspelen op de kernuitdagingen waar we voor staan in de nasleep van COVID-19." 

Jan Van Zanen, burgemeester van Den Haag, merkte op: "De gemeente Den Haag is verheugd gastheer te kunnen zijn van- en samen te werken met de GovTech Summit. We kijken ernaar uit om deze opmerkelijke bijeenkomst van politieke functionarissen, tech-innovators en investeerders in oktober in onze stad te verwelkomen."  

Interesse om virtueel deel te nemen aan de Summit? Registreer je voor je gratis pas.   

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: PUBLIC The Hague Convention Bureau Den Haag Congres congresorganisatie GovTech Summit Hybride congres
Algemene voorwaarden | privacy statement