Oostwegel Collection & Wijngaard St. Martinus produceren duurzame wijnen



Oostwegel Collection is een langdurige samenwerking aangegaan met het bekende Limburgse wijnhuis St. Martinus uit Vijlen. Oenoloog Stan Beurskens en zijn team maakt voor Oostwegel Collection zeven verschillende huiswijnen. Al deze nieuwe wijnen zijn vanaf vandaag exclusief te drinken in de hotels en restaurants van het familiebedrijf. 

Uitkijktoren
De Limburgse wijnen zijn in samenwerking met de sommeliers, chefs en vrienden van Oostwegel Collection samengesteld. De druiven van de wijngaard bij Château St. Gerlach, genaamd het WIJland, worden gebruikt in de huiswijnen. De wijngaard op het WIJland is 3,5 hectare groot en vanaf een nieuwe houten uitkijktoren heeft men een adembenemend uitzicht over de wijngaard, de groente- en kruidentuin en het Geuldal.  
 
Duurzame wijnen   
Alle wijnen zijn duurzaam geproduceerd en de zeven nieuwe wijnen zijn opgedeeld in drie categorieën. De eerste categorie, genaamd ‘WIJN 265’, bestaat uit een witte, rode en rosé wijn. De wijnen in deze categorie zijn iets lichter van smaakprofiel. De tweede categorie, genaamd ‘Hommage’, bestaat uit een witte wijn en een rode wijn. Deze wijnen zijn wat voller van smaak en zijn ook op hout gerijpt. De witte wijn is vernoemd naar Judith en de rode wijn naar Camille sr., dit is een eerbetoon aan de ouders van eigenaar en algemeen directeur Camille Oostwegel. De derde en laatste categorie is genaamd ‘Mosaïc’ en dit zijn twee mousserende wijnen die volgens de traditionele methode zijn gemaakt. De etiketten voor de wijnen zijn ontworpen door Françoise Oostwegel.
 
Vakmanschap  
Camille Oostwegel zegt over de samenwerking: “We zijn heel blij met de samenwerking met Stan Beurskens en zijn team. Beide bedrijven hebben vakmanschap en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Met deze samenwerking bieden we echt een onderscheidend aanbod op wijn aan onze gasten. Buiten het onderscheidende aanbod is het verminderen van de carbon footprint natuurlijk ook een geweldige uitkomst. We hebben het over plusminus 20.000 flessen huiswijn die niet meer uit Frankrijk en Italië hoeven te komen.”
    
Stan Beurskens voegt hieraan toe: “De samenwerking voelt heel natuurlijk. Voor ons biedt het een kans om ons vakmanschap en innovatiekracht op te schalen omdat we meer wijn kunnen maken van de percelen die we erbij hebben gekregen op het WIJland. Daarnaast kijken we ernaar uit om samen met het team van Camille de wijnen te blijven ontwikkelen en ook om de gasten van Oostwegel Collection onvergetelijke herinneringen mee te geven, zowel in de hotels en restaurants als bij ons op het wijndomein in Vijlen.”

De samenwerking brengt een geweldige nieuwe selectie aan wijnen naar de hotels en restaurants en versterkt daarmee de gastronomische ambities van Oostwegel Collection. Maar dat is nog niet alles. Later dit jaar zullen de gasten in de vier huizen ook op andere manieren kennismaken met de nieuwe wijnen, denk hierbij aan speciale programma’s zoals ‘wine flights’, rondleidingen en proeverijen.
 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Oostwegel Collection Wijnhuis St. Martinus Vijlen Limburg Wijnen Duurzame wijn
Algemene voorwaarden | privacy statement