Hard Rock Hotel Amsterdam American verbetert de gastenervaring met Wi-Fi 6



Extreme Networks, Inc. (Nasdaq: EXTR), een cloudgedreven netwerkbedrijf, heeft in samenwerking met DWE ICT een volledig in de cloud beheerd Wi-Fi 6-netwerk geïmplementeerd voor Hard Rock Hotel Amsterdam American, onderdeel van de internationale hotelketen. Het nieuwe netwerk voorziet het hotel van snellere connectiviteit en veilige, betrouwbare Wi-Fi voor gasten en medewerkers. Het IT-team van het hotel profiteert bovendien van vereenvoudigd netwerkbeheer.

Verbeterd netwerk
Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is met zijn 173 kamers gevestigd in een van de bekendste art-nouveau-gebouwen van de stad, vlak bij het Leidseplein. Het was door de verouderde draadloze technologie van het hotel lastig om de historische plek met betrouwbare Wi-Fi uit te rusten, waardoor de gasten van het hotel moeilijk konden profiteren van moderne, digitale voorzieningen. Om aan de nieuw ontstane vraag naar contactloze diensten als gastenregistratie, roomservice, check-outs en gecoördineerde schoonmaak te kunnen voldoen, moest het hotel upgrades doorvoeren in zijn draadloze netwerk. Dankzij de implementatie van ExtremeWireless™ Wi-Fi 6-accesspoints en het ExtremeCloud™ IQ-netwerkmanagementplatform is de performance van het netwerk in het hele gebouw flink verbeterd.

Claire van Campen, General Manager van Hard Rock Hotel Amsterdam American: “Het is voor ons het allerbelangrijkst dat onze gasten de best mogelijk ervaring hebben als ze bij ons verblijven. Dat geldt ook voor de technologie waarmee ze in aanraking komen. Met Extreme hebben onze gasten nu toegang tot naadloze Wi-Fi-connectiviteit in heel het hotel, zodat ze in contact kunnen blijven met familie, vrienden of hun werk. De nieuwe oplossing heeft daarnaast ons netwerkbeheer enorm versimpeld, waardoor ons IT-team minder stress ervaart.”


De belangrijkste voordelen:

Geavanceerde Wi-Fi-connectiviteit: Het Hard Rock Hotel Amsterdam American is een van de vele hotels die te maken hebben met de ongekende vraag naar draadloze connectiviteit vanwege de groei aan apparaten die worden gebruikt door gasten en medewerkers. Ook de vraag naar op technologie gebaseerde ervaringen is de laatste tijd sterk toegenomen. De high-density Wi-Fi 6-oplossingen van Extreme zorgen voor hogere snelheden en verbeterde capaciteit, waarmee een krachtig, dekkend netwerk en minder netwerkopstopping realiteit worden. Na de implementatie van ExtremeWireless-accesspoints in en rond het hotel, zag het hotel een grote afname in het aantal helpdeskverzoeken die gingen over problemen met de Wi-Fi-verbinding. Ook heeft het hotel met deze accesspoints nieuwe diensten kunnen uitrollen, zoals een uitbreiding van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor gasten om te voldoen aan de richtlijnen voor COVID-19.

Vereenvoudigd netwerkbeheer: Met ExtremeCloud IQ heeft het IT-team van het hotel nu de beschikking over een gecentraliseerde oplossing voor cloudnetwerkmanagement. Hierdoor is het proces van het implementeren, schalen en onderhouden van apparaten op het netwerk eenvoudiger. Het platform biedt bruikbare inzichten op metadata-niveau waarmee direct actie ondernomen kan worden. Hierdoor is het hotel in staat om zijn netwerkperformance optimaal vorm te geven aan de hand van hoe gasten, applicaties en apparaten het netwerk belasten. ExtremeCloud IQ ondersteunt bovendien netwerkbeheer op afstand, zodat het kleine IT-team snel kan reageren op veranderingen binnen het netwerk zonder zelf aanwezig te hoeven zijn bij elk accesspoint. Daarnaast kan het team de onbeperkte historische-data-opslag van ExtremeCloud IQ volledig benutten. Dit geeft mogelijkheden tot meer nauwkeurigheid op het gebied van machine learning en artificial intelligence, biedt meer context bij troubleshooting en helpt het team om diensten te verbeteren op basis van performancebenchmarks uit het verleden.

Afbeelding van Dean Moriarty via Pixabay 


 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Extreme Networks Hard Rock Hotel Amsterdam American Wi-Fi 6 Amsterdam Technologie
Algemene voorwaarden | privacy statement