Michelinsterren nu ook officieel bekendAfgelopen zaterdag werden per abius de Michelinsterren voor 2021 voortijdig bekendgemaakt zijn. Maandag 29 maart was de online presentatie vanuit het DeLaMar theater.

Twee restaurants kregen er een tweede ster bij: Restaurant 212 in Amsterdam en Brut172 in Reijmerstok. Maar liefst acht restaurants ontvingen hun eerste ster: Daalder, Wils (beide Amsterdam), Pieters Restaurant (Bergambacht), Tilia (Etten-Leur), Kasteel Heemstede (Houten), De Nieuwe Winkel (Nijmegen), Zeezout (Rotterdam) en Meliefste (Wolphaartsdijk).

Groene Michelinster
Nieuw dit jaar waren de groene Michelinsterren. Deze sterren lichten restaurants uit die zich op een bijzondere manier toeleggen op een duurzame toekomst. In de ogen van Michelin zijn zij door hun innovaties en ambitieuze initiatieven de inspiratiebron voor fijnproevers en collega’s. De sterren zijn toegekend aan: Bolenius, De Kas (beide Amsterdam), Lokaal (Doetinchem), De Nieuwe Winkel (Nijmegen), One (Roermond), Aan Sjuuteeänjd (Schinnen), Het Seminar (Zenderen) en De Librije (Zwolle).

Drie awards
Daarnaast werden er drie awards uitgereikt voor de Young Chef, de Beste Sommelier en de Beste Service. Op deze manier wordt niet alleen aandacht gegeven aan de chefs, maar ook aan andere professionals die zorgen voor een onvergetelijke ervaring. De prijswinnaars zijn: Alex Haupt van 101 Gowrie (Young Chef Award), Gastheer Edgaras Razminas van de Lindehof (De Sommelier Award) en Cindy Borger van De Groene Lantaarn (De Service Award). 

Vervallen sterren
Ten slotte ook het minder heugelijke nieuws: de vervallen sterren. Helaas moesten deze restaurants een ster inleveren @Moshik (Amsterdam), De Karpendonkse Hoeve (Eindhoven), De Zwaan (Etten-Leur), Lucas Rive (Hoorn), Niven (Rijswijk), De Vrienden van Jacob (Santpoort) en De Heer Kocken (Vught).

Afbeelding van twk3 via Pixabay 
 

Tags: Michelinsterren Groene Michelinster Young Chef Award De Sommelier Award De Service Award
Algemene voorwaarden | privacy statement