Beurs van Berlage zet in op innovatieve Safe Meeting concepten en Virtual Live EventsDe evenementenbranche heeft de afgelopen periode voor grote uitdagingen gestaan. Van de één op de andere dag werden de deuren van vrijwel alle evenementenlocaties in het land gesloten. Dit gold ook voor Amsterdam Conference Centre Beurs van Berlage, gesitueerd aan het Damrak, in het historische centrum van de stad Amsterdam. Meer dan twee maanden was het oorverdovend stil in de monumentale zalen van de normaal gesproken bruisende en levendige evenementenlocatie. Om weer veilig evenementen te kunnen hosten zet de evenementenlocatie door middel van verschillende Safe Meeting concepten in op innovatie. 

Net als de hele branche heeft ook de Beurs van Berlage volop ingespeeld op de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Hoewel het stil was in onze zalen, werd er door ons en onze partners volop gewerkt aan nieuwe richtlijnen en technologische ontwikkelingen. Samen blijven we ons ervoor inzetten om evenementen met dezelfde luxe uitstraling te organiseren als voorheen. We blijven ervan overtuigd dat we een belangrijke bijdrage blijven leveren aan het faciliteren van persoonlijke ontmoetingen in de stad Amsterdam. 

Safe Meeting en Safe Dinners
Uiteraard staat voorop dat deze ontmoetingen veilig en verantwoord plaats kunnen vinden. Het houden van voldoende afstand staat hierbij voorop. De ruimte die we bij de Beurs van Berlage aan kunnen bieden is uniek in het centrum van de hoofdstad. Onze Grote Zaal is bijvoorbeeld qua oppervlakte de grootste in het stadscentrum en in totaal is er 16.000 m2 zaalruimte in de Beurs van Berlage beschikbaar. Hierdoor is het zeker mogelijk om op een veilige manier grotere groepen te ontvangen voor Safe Meetings en Safe Dinners. 

Safety App
De mogelijkheid om ontmoetingen op een veilige manier te faciliteren wordt verder ondersteund door een nieuwe app die we aan het ontwikkelen zijn. Deze app zal gasten informeren over beste route naar de Beurs, welke ingang op welk tijdstip moet worden genomen, waar te lunchen, welke plekken in de Beurs te vermijden als het te druk wordt, hoe veilig van de ene sessie naar de volgende te gaan, en zelfs de mogelijkheid bieden om virtueel deel te nemen aan evenement, wanneer een sessie te vol is.

Virtual Live Events
Met het nieuwe concept Beurs van Berlage Virtual Live Events bieden we daarnaast de mogelijkheid om live evenementen uit te breiden met een virtuele ervaring. Tijdens dit hybride evenement bezoeken gasten virtueel de Beurs, ontworpen door meesterarchitect Berlage. Tijdens zijn virtuele bezoek ontvangt elke gast uiteraard ok de 5-sterren service waar de Beurs van Berlage bekend om staat. 

Hoewel de coronacrisis de evenementensector hard getroffen heeft, laat deze crisis ook zien dat de sector innovatief is en snel inspeelt op de snel veranderende maatregelen en richtlijnen. 

Meer informatie

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Locatie Amsterdam Beurs van Berlage 1,5 meter Corona-crisis Hybride events Virtuele events
Beurs van Berlage | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Damrak 243
1012 ZJ
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement