Column Wouter Olland: Stilte voor de storm? 

 

Het is enorm druk bij iedereen die ik spreek en zie de afgelopen maanden. En dat is mooi. Iedereen lijkt positief, maar als we even doorpraten en wat meer de diepte in gaan, hoor ik ook dat bepaalde maanden in de forecast achterlopen en tegenvallen. Wat is er aan de hand? Nou 'veel', zeg je misschien. Wat begon met alleen maar het 'Oekraïne-effect' breidt zich uit met het 'Gaza-sentiment', een 'demissionair kabinetprobleem', een bouw- en stikstofcrisis en internationale onrust in de wereld, waarbij de driehonderd raketten richting Israël wel de meest gevaarlijke waren volgens mij.

Normaal ben ik altijd positief als ik mijn column schrijf, maar nu ben ik wel wat bedachtzaam. Zoals zovelen maak ik mij ook wel zorgen. Het zijn te veel problemen en uitdagingen bij elkaar, lijkt het wel. Niet voor mij persoonlijk op dit moment, de agenda is goed gevuld net zoals voor velen, maar onderhuids lijkt er iets te groeien. Stilte voor de storm?

We gaan het toch niet meemaken dat het ergens gaat escaleren? Dat we wakker worden in een totaal andere wereld? Openlijk wordt er over de mogelijkheid van een volgende wereldoorlog gesproken en zit er elke avond wel een generaal of een andere defensiespecialist in een talkshow. Bizar en onwerkelijk. Waar staan we over een maand of over een half jaar? Niemand die het weet.

Positief afsluiten! Het komt goed en veel verstandige mensen, managers, ministers, presidenten en regeringen van democratische landen maken de juiste keuzes en voorkomen escalatie. Het komt goed want enge leiders en regimes zullen zich bedenken en geen domme beslissingen nemen. Het is spannend maar het komt goed. Ik geloof erin.

Ik ga 'gewoon' weer verder met zaken die ik wel kan beïnvloeden. Een mooi Inspiratie Event organiseren in Groningen met vijftien enthousiaste partners of leuke trainingen en workshops verzorgen. En in het weekend lekker zeilen of de tuin in. Loslaten, gezond leven en genieten van familie en vrienden! Een mooi vooruitzicht voor de komende maanden.

Goede zaken!


Wouter Olland

Manager Groningen Conventions

Trainer Sales & DISC Team Building Events

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Wouter Olland

Tags: Column Wouter Olland
Olland Marketing Solutions | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Nepveulaan 126
3705 LH
Zeist
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement