Cupbrothers: Herbruikbare totaaloplossing voor events en hospitality 

Fotografie: Marcel Krijgsman

Sinds 1 januari 2023 mag je als ondernemer geen gratis plastic of plasticbevattende wegwerpbekers meer verstrekken. Vanaf 1 januari 2024 geldt er zelfs een verbod, tenzij deze producten worden ingezameld en gerecycled. Cupbrothers biedt met de koop en verhuur van herbruikbare cups en melamineproducten van hoogwaardig materiaal de perfecte oplossing.


Cupbrothers biedt een totaalconcept voor de verkoop en verhuur van koffiecups en horecabekers; bezorgen, ophalen, reinigen en opslag of retour. Het assortiment aan cups in verschillende vormen en maten is gemaakt van hoogwaardig polycarbonaat of polypropyleen dat niet van echt glas te onderscheiden is. "Via horecabeker.nl en cupbrothers.com kunnen gemeenten en horeca- en festivalondernemers diverse cups en glazen van polycarbonaat (PC) en polypropyleen (PP) in verschillende maten bestellen, voor verkoop of verhuur", vertelt mede-initiatiefnemer Nino Venezia. "Bovendien kunnen ze dankzij het hoogwaardige materiaal vele malen opnieuw worden gebruikt, in tegenstelling tot de meeste plastic bekers die nu op festivals worden gebruikt. Bekers die door het vele gebruik toch beschadigd raken, sturen we terug naar de fabrikant die er granulaat van maakt. Dit materiaal vormt de basis voor nieuwe bekers."

Reinigen en opslag

Bij de verhuur van de bekers worden de cups per hoeveelheid verzegeld met tire raps en in speciale bakken geleverd. Nino: "Over de bekers die je niet uitpakt, hoef je geen schoonmaakkosten te betalen. Inmiddels hebben we een partner waardoor we ook een oplossing ter plaatse regelen. De klant kan dan ook ter plaatste spoelen en reinigen, waardoor hij of zij dus minder cups hoeft te huren. Na gebruik halen we de cups weer op en spoelen we deze met een eigen machine met een capaciteit van 11.000 cups per uur. Daarna zetten we de cups weer in de opslag voor wederverhuur of, als een klant de cups gekocht heeft, tot de klant zijn cups weer afroept. Inmiddels hebben we meer dan 7,5 miljoen cups op voorraad in eigen magazijn. Ideaal voor gemeenten of evenementenorganisaties die grote festivals of events organiseren en niet elk jaar opnieuw grote voorraden wegwerpbekers willen aanschaffen."

Bedrukken

Als extra attentie kunnen de diverse cups en bekers worden bedrukt. "Dat kan bij verkoop al vanaf kleine oplages van 24 of 48 stuks. Je kunt bijvoorbeeld longdrinkglazen of luxe champagneglazen laten bedrukken met je bedrijfslogo en deze als give away inzetten. Bij verhuur van grote oplages kunnen we bedrukken, bezorgen, ophalen, spoelen én opslag verzorgen. We kunnen de cups ook in andere maten leveren en laten bedrukken. Bovendien gebeurt dit allemaal in eigen huis. De machines zijn operationeel en lopen nu al vol met orders. We hebben besloten om onze printcapaciteit uit te gaan breiden om snel en flexibel te kunnen blijven in deze veranderende markt."

 

NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Cupbrothers herbruikbare cups herbruikbaar plastic wegwerpplastic wegwerpbekers
Algemene voorwaarden | privacy statement