Zes redenen om in 2021 naar Zwitserland te gaanBetrouwbaarheid, stiptheid, politieke en economische stabiliteit, goed georganiseerd openbaar vervoer, authenticiteit en echte natuur om te ontdekken; Zwitserland werkt gewoon. 

Clean and Safe
Zwitserland is uitstekend voorbereid om zakelijk gasten op een zo veilig mogelijke manier te ontvangen. Met het nieuwe label 'Clean & Safe' geven hotels, kabelbanen en restaurants aan dat ze de strikte hygiëne- en veiligheidsvoorschriften naleven, welke zijn opgelegd door het Zwitsers ministerie van Volksgezondheid. Zeven brancheverenigingen binnen de Zwitserse toeristische sector waaronder HotellerieSuisse, Seilbahnen Schweiz en GastroSuisse doen eraan mee. Zwitserland Toerisme ondersteunt dit nieuwe label.

Congressen tijdens COVID-19
Waar kun je in Zwitersland zoal terecht voor je bijeenkomsten? Wij geven je alvast een paar voorbeelden!
Davos Convention Center ©Matura Feier
 • Davos Congress
 • Soort: evenement
 • Aantal personen: 350
 • Ruimte: 1.300 m2
 • Organisator: de stad Davos
 • Wanneer: 24 augustus 2020
Binnen de wereldwijde vergadermarkt in de bergen staat Davos aan kop. Deze stad in de Alpen heeft een lange en prestigieuze traditie wat betreft het organiseren van congressen. Het is de thuisbasis van het modernste congrescentrum van de Alpen. Als locatie voor World Economic Forum (WEF) stelt het resort nieuwe normen voor het organiseren van evenementen van wereldklasse. 

Davos Congress is het eerste congrescentrum in Zwitserland dat de ‘Quick Calculator’ lanceert voor allerlei soorten evenementen. Dit bespaart planners tijd en geeft een snel overzicht van de kosten. Of het nu gaat om een seminar voor tien personen of een congres voor meer dan 1.000 deelnemers, de tool kent de cijfers die het nodig heeft voor een duidelijke berekening. Technologie, catering, hotelkamers en nevenevenementen inbegrepen.
Congress Center Kursaal Interlaken ©Erich Hasler
 • Congress Center Kursaal Interlaken
 • Soort: evenement
 • Aantal personen: 249
 • Ruimte: 1.900 m2
Interlaken ligt tussen de Thuner- en Brienzersee in en is de ideale locatie om evenementen veilig  volgens de hygiënevoorschriften te houden. Het congrescentrum Kursaal Interlaken beschikt over historische zalen en een ultramodern auditorium. De flexibele zalen bieden voldoende ruimte en de technische infrastructuur maakt ook hybride/virtuele evenementen mogelijk. In het brede scala aan hotels in Interlaken zijn eveneens vergaderfaciliteiten te vinden.
Bern Expo ©Universität Bern
 • BernExpo
 • Soort: examen
 • Aantal personen: 400 per dag
 • Ruimte: 4.150 m2
 • Organisator: universiteit van Bern
 • Wanneer: 7 dagen in de periode juni t/m augustus 2020
De congresinfrastructuur van BernExpo biedt een flexibele indeling van zalen voor 20 tot 6.000 personen en heeft de perfecte setting voor congressen, vergaderingen, seminar, uitvoeringen, bijeenkomsten en evenementen. Dankzij de opening van de nieuwe beurshallen en de centrale ligging is BernExpo een uitstekende locatie.
Basel Congress Center ©Jan Geerk
 • Congress Center Basel
 • Soort: evenement
 • Aantal personen: 836 
 • Ruimte: 3.000 m2
 • Organisator: MCH-group
 • Wanneer: 3 juli 2020
Het Congress Center Basel is het grootste congrescentrum van Zwitserland. Het ligt direct naast de Messe Basel en in de omgeving vind je diverse hotels en een breed scala aan restaurants.

Rent a hotel
Wil je liever een locatie helemaal voor jezelf alleen? Maar liefst 49 Zwitserse hotels bieden de mogelijkheid om de locatie exclusief af te huren zonder dat andere gasten hier verblijven. Of het nu in de stad of in de bergen is, eenvoudig, modern of traditioneel – er is een enorme keuze voor elk budget. Deze hotels doen mee aan ‘Rent a hotel’. 

Grimsel Hospiz ©Zwitserland Toerisme

Grimsel Hospiz, Guttannen
Te midden van de indrukwekkende Grimselwelt staat dit historische berghotel. Het voormalig domicilie van mijnwerkers werd na een grondige verbouwing getransformeerd tot een uiterst smaakvol hotel met panoramalounge. Het moderne interieur, de grote torenzaal met veel dennenhout, de ligging in het hooggebergte direct aan het stuwmeer maakt het een ideale locatie voor bijzondere bijeenkomsten. En dan hebben we de zaal met open haard, bar, restaurant, beroemde rotskelder met 300 topwijnen en 28 gezellige kamers inclusief alle comfort nog niet eens genoemd. De capaciteit van de grootste zaal is maximaal 120 personen.
Chetzeron ©Zwitserland Toerisme Silvano Zeiter

Hotel Chetzeron, Crans Montan
a
Ontdek dit unieke hotel voor een eersteklas verblijf in Crans Montana. Op de top van besneeuwde weilanden, op een hoogte van 2.112 meter boven het Rhône dal, met uitzicht op de mooiste Alpentoppen van de Matterhorn tot de Mont Blanc. Direct aan de skipistes van Crans Montana is het oude gondelstation omgetoverd en gerenoveerd tot een luxe hotel. Inclusief ski-in, ski-out, 16 kamers en suites met elk een fantastisch uitzicht op de toppen en de skipistes. Net boven de laatste lariksbomen zie je de zon ondergaan en de laatste skiërs de plaats verlaten. In de zomer is het geluid van koebellen hooguit het enige wat de rust verstoort.  De capaciteit van de grootste zaal ligt op maximaal 150 personen.

Nieuwsgierig geworden? Het Switzerland Convention & Incentive Bureau geeft onafhankelijk advies en informatie. Deze service wordt kosteloos en vrijblijvend verleend aan opdrachtgevers en eventprofessionals. 

Actuele reisinformatie
Tijdens het ter perse gaan van deze uitgave is reizen naar Zwitserland niet mogelijk. De actuele stand van zaken is terug te vinden op de websites van de Zwitserse Overheid en Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. Informatie over geopende voorzieningen en toeristische bedrijven in Zwitserland vind je via MySwitzerland.com/open

LvD 30.10.2020

 
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Tags: Zwitserland Switzerland Convention & Incentive Bureau Clean and safe Keurmerk Davos Congress Congress Center Kursaal Interlaken BernExpo Congress Center Basel Rent a hotel Grimsel Hospiz Guttannen Hotel Chetzeron Crans Montana Davos Interlaken Bern Basel
Switzerland Convention & Incentive Bureau | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Postbus 17400
1001 JK
Amsterdam
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement