Novotel Amsterdam Schiphol Airport bouwt nieuwe evenementenlocatie The B HouseBij Novotel Amsterdam Schiphol Airport is het momenteel een stuk rustiger dan normaal, maar dat weerhoudt eigenaar Borealis Hotel Group en General Manager Floris Licht er niet van om volop te investeren in de toekomst van het hotel. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan The B House, een gloednieuwe vrijstaande evenementenlocatie van 260 m2 die in de binnentuin van het hotel wordt gerealiseerd.

The B House zal eind oktober/begin november de deuren openen. Meeting- en eventplanners kunnen vanaf dan gebruikmaken van een eventlocatie die is vormgegeven als een glazen kas, gemaakt van zwart gepoedercoated staal en met een nokhoogte van 7,5 meter. De inrichting wordt speels en fris; met verschillende soorten lampen, veel bakken met groen, meubels met een natuurlijke look and feel en veel daglicht. "Ook aan de AV-mogelijkheden is gedacht", voegt General Manager Floris Licht toe. "Je kunt hier straks bijvoorbeeld wireless presenteren. Ook komt er een ledwall van 15 m2 in de kas waardoor er veel optische mogelijkheden zijn. Bovendien kunnen er door de dubbele deuren auto's binnen worden gereden. Dat biedt mogelijkheden voor bijvoorbeeld de productpresentatie van nieuwe elektrische auto's. Maar ook voor gala's, diners, vergaderingen, trainingen, borrels en andere evenementen zit je hier prima."

Break-outs
De nieuwe eventlocatie is een mooie aanvulling op de bestaande zeventien zalen van het hotel, die volgens Floris toch wat meer een corporate karakter hebben. "Met The B House willen we graag de social eventsmarkt bedienen. Bovendien hebben we straks meer mogelijkheden voor break-out sessies, zeker als je bedenkt dat ook wij ons hotel voorlopig volgens het 1,5-meter scenario hebben ingericht. Door middel van bordjes, pijlen en paaltjes hebben we duidelijke looproutes aangegeven en kunnen gasten zich veilig en op afstand in het hotel begeven."
Geanimeerd vermaak
Naast de 17 zalen en 314 hotelkamers beschikt Novotel Amsterdam Schiphol Airport over een restaurant en een lounge/bar, waar mede dankzij de trendy inrichting een informele sfeer heerst. Tevens is er achterin het restaurant een private dining room te vinden. "Hier kunnen gasten genieten van Le Petit Chef, een 3D-ervaring waarbij 4K beamers voorafgaand aan elke gang een animatie projecteren die betrekking heeft op een kleine chef-kok die tijdens het bereiden van het eten diverse avonturen beleeft. Aan de grote ovale tafel in deze ruimte kunnen twee kleinere groepen van vier gasten uit een huishouden op gepaste afstand van elkaar plaatsnemen. Op de kaart staan sinds de toevoeging van vier nieuwe animaties twee voor-, drie hoofd- en twee nagerechten. Ook een viergangendiner is mogelijk waarbij we onze smakelijke kreeft als tussengerecht toevoegen."
Terras
Ondertussen maken de vaste gasten die werkzaam zijn op het bedrijventerrein Park2020 gelukkig al weer zeer frequent gebruik van het terras van het hotel. "Ons terras is erg geliefd bij de lokale werknemers, met name op de donderdagavond zijn we een echte hotspot. Het is voorzien van een houten afzetting voor wat extra intimiteit en er kunnen 80 personen plaatsnemen. Het is ontzettend fijn om hen weer te mogen ontvangen en natuurlijk is ook de bedrijvigheid rond de bouw van The B House geweldig om te ervaren. Dit soort initiatieven geven nieuwe energie. We geven nu gas zodat we dankzij de uitbreiding van Le Petit Chef en de toevoeging van The B House straks helemaal klaar zijn voor het nieuwe seizoen."

Eigen honing
The B House is een verwijzing naar de honingbijen die gedurende het hele jaar een onderkomen hebben in de binnentuin van het hotel. Novotel Amsterdam Schiphol Airport kwam in 2016 met het idee om bijenkasten in de hoteltuin en op het dak te plaatsen om de toenmalige lage bijenpopulatie te helpen. Deze bijen krijgen straks een eigen plek in een nis tussen de twee sluizen die The B House verbinden met het bestaande hotel. De diertjes worden verzorgd door een imker die tevens verantwoordelijk is voor de bijenpopulaties van tien andere hotels in Nederland. De honing wordt gebruikt bij het ontbijt, de lunch en het diner en verwerkt in verschillende drankjes en cocktails. Ook wordt er door brouwerij Jopen in Haarlem met deze honing een speciaal Accor Honeybee-r gebrouwen dat in alle tien hotels met bijen te verkrijgen is. Deze ondersteuning van de bijenpopulatie maakt onderdeel uit van het duurzaamheidsprogramma Planet21 van moederbedrijf Accor, dat 21 concrete doelstellingen bevat met betrekking tot lokale bevoorrading, diversiteit en de omgang met water, energie en afval.   
NB: Het auteursrecht op de content op deze website en in de (online) magazines wordt door de uitgeverij voorbehouden.


Auteur: Sofie Fest

Tags: Novotel Amsterdam Schiphol Airport Schiphol Hoofddorp Eventlocatie Duurzame locatie The B House Honingbijen
Novotel Amsterdam Schiphol Airport | bekijk uitgebreid bedrijfsprofiel
Taurusavenue 12
2132 LS
Hoofddorp
Nederland
Algemene voorwaarden | privacy statement